Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi ekipleri, cuma namazı öncesinde cami içerisinde cemaati kontör dolandırıcılığı olaylarına karşı bilgilendirdi.
Erzurum polisi, Türkiye genelinde sıkça rastlanan ve kendilerini polis, hakim, savcı olarak tanıtıp vatandaşları telefon aracılığıyla dolandıran şüphelilere karşı Emir Şeyh Camii'nde cemaati bilgilendirerek, uyarılarda bulundu. Cuma namazını kılmak için camiye gelen cemaate broşür dağıtılıp, sinevizyon eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Polisler kontör dolandırıcılığı konusunda şu uyarılarda bulundu:
"Halk arasında kontör ve para dolandırıcılığı olarak bilinen 'iletişim araçlarını kullanarak korkutma ve ikna yoluyla nitelikli dolandırıcılık' suçlarıyla ilgili uyanık olmalısınız. Dolandırıcılar vatandaşları cep telefonları ile arayarak, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip korkutarak para talep ediyorlar. Veya farklı firmalar promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüllerin kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunuyorlar. Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Hiçbir polis, savcı ve kamu görevlisi sizi arayarak para veya kontör talep etmez. Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kapatıp, 155'i arayın."
(AA-AA-CC-Y)

25.01.2013 13:16:52 TSI

Editör: Wan Haber