Ankara'da görev yapan polis memuru Ali Bayram, İnebolu ilçesinde bir kadının çileli yaşam öyküsünü roman haline getirerek, kitabın tanıtımı içinde İnebolu'yu seçti.
İnebolu Atatürk Ortaokulu'nda imza günü düzenleyen polis memuru Ali Bayram, "Bir Soysuza Yazılan Roman 'Kertik" adı verdiği romanını ilk kez öğrencilere tanıttı.
190 sayfalık eserin yılın roman ödülüne aday olduğunu belirten Bayram, çileli bir kadının İstanbul'da başlayıp İnebolu'da devam eden hikayesini kaleme alarak okuyucularla buluşturduğunu söyledi. Bayram, kitabı hakkında da bilgi vererek, "Kitabımızın kahramanı Leyla, 2 çocuk annesidir. İstanbul'da eşinden şiddet ve baskı görünce İnebolu'daki baba evine döner. Kitapta, kadına şiddeti, kadının yaşadığı zorlukları, gördüğü entrikalar karşısındaki yaşam mücadelesini anlatmaya çalıştım. Okuyucuların hem ders alacağını hem de keyifle okuyacaklarını tahmin ediyorum" dedi.
"Kertik"in ikinci kitabı olduğunu ve Eylül ayına kadar 200 bin baskıyı hedeflediklerini açıklayan Bayram, "Kitabımı ahde vefa duygusuyla piyasaya sürülmeden önce ilk kez İnebolu'da tanıtmak istedim. Buna ayrıca Kabalar İlkokulu Müdürümüz Şerafettin Özaydın'da öncü oldu" dedi.
Atatürk İlkokulu'ndan sonra Kabalar köyüne giden Ali Bayram, burada öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bayram, "Kitabımın ülkemin en ücra köşesine kadar yayılmasını istiyorum. Romanımın büyük bir ihtimalle film yada dizi film uyarlaması yapılacak. Telif hakkı istemeyeceğim. Tek şartım var. O da filmin İnebolu'da çekilmesi olacak. Kabalar öğrencileri köyde olmalarına rağmen çok sosyaller. Benden önce de Aydın Ilgaz'ı ağırlamışlar ve soruları çok can alıcıydı" dedi.
Bir yıl sonra tekrar Kabalar Köyüne geleceğinin sözünü veren Bayram, en fazla kitap okuyan üç öğrenciyi kendisinin ödüllendireceği kaydetti. Ayrıca Bayram, üçüncü kitabı "Tehcir Ekspresi" adlı romanının ise 2014 yılında yayınlanacağını belirterek, öğrencilerin sorularını cevaplandırdıktan sonra kitaplarını imzaladı.
(Vİ-SA)

25.01.2013 12:45:58 TSI

Editör: Wan Haber