Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Rahim Kızılkaya (48), geçtiğimiz yıl haziran ayında yakalandığı kanser hastalığından kurtulamadı ve tedavi gördüğü İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Meslekte 25 yılı geride bırakan 13 yıldan bu yana da Soma'da görev yapan Kızılkaya'nın vefatı başta Soma Emniyeti olmak üzere mesai arkadaşları, sevenleri ve yakınlarını yasa boğdu.
Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde, amansız hastalığa yenilen polis memuru Kızılkaya için bir tören düzenledi. Törene Soma Kaymakam Abdülkadir Karataş, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İlçe Emniyet Müdürü Cahit Şahin, kamu kurum ve kuruluş amirleri, ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı. Merhum polis memuru Kızılkaya'nın 83 yaşındaki babası Nejat Kızılkaya, 80 yaşındaki annesi Fehme Kızılkaya ile eşi Sevinç Kızılkaya'nın güçlükte ayakta durduğu görüldü. Törende konuşan Soma Kaymakamı Karataş, "Yaklaşık 2 yıl boyunca Kaymakamlıkta koruma olarak görev yapan, sonrasında ise Soma Emniyeti'nde görevini başarıyla sürdüren Kızılkaya'nın, görevi yaparken hayatını kaybetmesi nedeniyle inşallah şehitler mertebesinde nail edilmesi için kendisini dualarla uğurluyoruz" dedi.
Kaymakam Karataş'ın, yaptığı konuşma sırasında duygulu anlar yaşaması ve gözlerinin dolması dikkati çekti.
Mesai arkadaşlarından helallik alan 3 çocuk babası Rahmi Kızılkaya, yapılan duaların ardından Park Altı Camii'nde götürüldü. Burada kılınan cenaze namazından sonra Soma Belediye Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
(YS-ERG-Y)

04.01.2013 15:26:47 TSI

Editör: Wan Haber