Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmaması için 4 gündür nöbet tutan eylemcilere polisin sabah 05.'teki müdahalesinden sonra ikinci bir müdahale geldi.
 

Divan Oteli önü savaş meydanına dönerken o noktaya ambulanslar istendi. 6 kişi beyin travması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yaralananlar arasında gazeteci Ahmet Şık da var.

""CHP'Lİ VEKİLLERİN DE BULUNDUĞU GRUBA MÜDAHALE

Taksim Gezi Parkı'nda sabah yapılan müdahalenin ardından aralarında Gürsel Tekin, İlhan Cihaner, Melda Okur'un da yer aldığı CHP milletvekilleri ve beraberlerindeki grup, saat 10.00'da Divan Otel önünde biraraya geldi. Basın açıklaması yapan grup daha sonra bariyerlerle kapatılan Gezi Parkı'na doğru yöneldi.

Polis, Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sırasında grup bir anda dağıldı. Gazdan milletvekillerinin de etkilendiği görüldü.

6 KİŞİ HASTANELİK

Gazlı sudan etkilenen bazı eylemciler zor anlar yaşadı. Güçlükle nefes alan bir kadına başka bir vatandaş su vererek yardım etti. Polisin sert müdahalesi bir çok kişiyi hastanelik etti.

Yaralananların beyin travması geçirdiği bilgisi geldi. Yaralılar arasında gazeteci Ahmet Şık da bulunuyor.

DİVAN OTEL KAPILARINI AÇTI

""Müdahale sırasında gazdan kaçanlara Divan Otel kapılarını açarak yardım etti. Bir çok kişiye su dağıtıldı ve ilk yardım hizmeti verildi.

Bunu karşılık aynı noktada yer alan Starbucks gazlı müdahaleden kaçan vatandaşlara kapılarını kapattı ve kimseyi içeri sokmadı.

SABAH 05.00'TE İLK MÜDAHALE

Polis, Taksim Gezi Parkı'nda nöbet tutan gruba dün sabah olduğu gibi bu sabah da saat 05.00 sıralarında müdahale etmişti. Aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu yüzlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasında kaçmak isteyenlerin üzerine çıktığı bir duvarın

yıkıldığı ve bazı vatandaşlarında yaralandığı görüldü. Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi.

BUNU ANCAK DÜŞMAN YAPAR

Gazdan etkilenenler arasında CHP Milletvekili İlhan Cihaner, gözyaşları içinde konuştu. Cihaner, "Bunu ancak düşman yapar" dedi. Cihaner, "2-3 saattir, valiye, emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonlarımıza çıkmıyorlar" diye konuştu.

ZABITALAR ÇADIRLARI GÖTÜRDÜ

Polisler eylemcilerin çadırlarını ve flamalarını toplayarak zabıtalara teslim etti. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan ayrıldı.

BETON KORKULUKLAR DEVRİL

Kaçan eylemcilerden bazıları meydandaki merdivenin beton korkuluklarının devrilmesi sonucu yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Daha sonra ikiye ayrılan grubun bir kısmı Harbiye'ye, diğer kısmı ise İstiklal Caddesi'ne doğru kaçtı.

"00.20130531102739.jpg"

Peşlerinden giden çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı. Direnenlerden bazılarını gözaltına altı. Taksim Gezi Parkı'nın etrafında tedbir amaçlı itfaiye araçları ile 112 Acil Sağlık ekipleri bekletiliyor. Parkın etrafını kuşatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermiyor. 

ÇEVREDEKİ İŞ YERLERİ ZARAR GÖRDÜ

Gezi Parkı ve çevresi ise savaş alanına dönmüş durumda. Çevredeki iş yerleri ve otellerin camlarının kırıldığı görüldü. Polis ve eylemciler arasındaki gerginlik zaman zaman yükseliyor. İnternethaber

Editör: Wan Haber