Adana polisi 15 günde yaptığı operasyonda 1 ton 200 kilo esrar ele geçirirken, çelik kasaya yerleştirilmiş esrarı kasadan çıkarmak için spiral makinesi kullandı.
Edinilen bilgiye göre Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri yaptığı istihbarat çalışması sonucunda yurda otoyoldan sokulmaya çalışan uyuşturucu maddelerin önüne geçmek için çalışma başlattı. Bu yönde 15 günde yapılan çalışmada narkotik köpekleriyle birlikte polisler 1 ton 200 kilo esrar ele geçirdi. Esrarı Adana'ya girdirmeye çalışan 91 kişi de yakalanarak adliyeye sevk edildi.
Yapılan operasyonlarda uyuşturucu tacirlerinin esrar sevkıyatı yapmak için kullandığı yöntem polisi bile şaşırttı. Esrarı yakalandığı zamanda ele geçmemesi için çelik bir kasanın içine koyan uyuşturucu tacirleri herkesi şaşırttı. Polis narkotik köpeğin sayesinde çelik kasanın içinde esrar olduğunu tespit ettikten sonra bir sanayici gibi esrarı çıkarmak için çalışma başlattı. Spiral makinesini eline alan bir polis çelik kasayı keserek içindeki esrarlara ulaşabildi.
Söz konusu şahısların değişik illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri gerek kilogramlık, gerekse kullanıma hazır paketler halinde hazırladıkları tespit edildiği piyasaya sürülemeden yakalandığı kaydedildi. Ayrıca ele geçirilen 1 ton 200 kilo esrar maddesiyle 600 bin vatandaşın zehirlenmesinin engellendiği öğrenildi.
(FKE-ÖK-Y)

16.01.2013 12:26:37 TSI

Editör: Wan Haber