Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 14-18 yaş grubu çocuklar için düzenlenen halı saha turnuvası başladı. 15 takımın katıldığı turnuvanın ilk maçını Vali Kerem Al'da izlerken, turnuvaya katılan çocuklara spor ayakkabı, forma, şort, çorap ve eşofman hediye edildi.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Aydın'ın 22 mahallesinden belirlenen 150 çocuk için halı saha turnuvası düzenlendi. 15 ayrı takımın atıldığı turnuvada 63 karşılaşmanın yapılacağı bildirildi. Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Aydın'daki amatör maçlarda görev yapan hakemlerin düdük çalacağı turnuvada sağlık görevlileri de her maç saha kenarında yerini alacak.
İpek Halı Saha tesislerinde başlayan turnuvanın açılış kokteyline Vali Kerem Al'ın yanı sıra il Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Zeynel Akın, emniyet müdür yardımcılar ve şube müdürler, mahalle muhtarları ve turnuvaya katılan çocuklar katıldı.
Açılış kokteylinin ardından Vali Kerem Al, turnuvaya katılan çocuklarla sohbete dip başarılar dilerken, içerisinde şort, forma, çorap, spor ayakkabı ve eşofman olan çantaları çocuklara verdi. Vali Kerem Al, turnuvanın açılış maçını da izledi.
Turnuva hakkında bilgi veren Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Aydın'ın tüm mahallelerinde çocukların ve gençlerin toplumla kaynaşmalarını sağlamak suçların işlenmesine neden olan sosyal zemini ortadan kaldırmak amacıyla böyle bir turnuva düzenlediklerini söyledi. 14-18 yaş arası 150 çocuğun boş zamanlarını geçirebilecekleri sportif faaliyet ve yerlere yönlendirmek istediklerini dikkat çeken Temel, turnuva boyunca çocuklar için ağaç dikme aktivitesi, piknik, gezi, sinema ve tiyatro gibi çeşitli organizasyonlar düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
(SK-İK)

19.02.2013 10:24:45 TSI

Editör: Wan Haber