Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (YYÜ) ev sahipliği yaptığı ve YYÜ Su Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilen plaj futboluna 8 takım katılırken, ilk karşılaşma ise İskele ile Köy Hizmetleri arasında yapıldı. Hakemin başlangıç düdüğü ile birlikte çekişmeli bir mücadeleye sahne olan karşılaşma 3 gün boyunca sürecek. 


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan YYÜ Su Sporları Eğitim Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Faruk Alaattinoğlu, Van Gölü havzasının yüzmeye ev sahipliği yaptığı gibi plaj futboluna da ev sahipliği yaptığını belirtti. YYÜ’nün ilk defa TFF Plaj Ligi müsabakalarına ev sahipliği yaptığını, bu müsabakaların bölgesel bazda yapıldığını anlatan Doç. Dr. Alaattinoğlu, “5 farklı bölgeden futbol takımları yarışıyorlar. Bu müsabakalar sonucunda Türkiye finali Antalya’da gerçekleşiyor. Burada da birinci olan takımımız ülkemizi ülke dışında temsil edecek. Biz YYÜ olarak son 2 yıldır su sporları konusunda düzenlediğimiz etkinlikleri yerel ölçüden ulusal ölçüye taşımak istiyoruz. Bu çalışmalar başladı, tabi eksiklerimiz var. Buradaki mekanın bir projesi yapıldı. Önümüzdeki yıl kısmet olursa kapalı mekanları, ışıkları, dev ekranlarda karşılaşmaları izleme imkanı, gece maçlarının izlenebildiği bir alana dönüştüreceğiz buraya. Dolayısıyla burası hem üniversitemize hem ilimize hem de bölgemize güzel organizasyonların yapıldığı, zamanın geçirildiği bir mekan olarak kullanılması konusunda çalışmamız var. Bu çalışmanın ilk örneğini de bugün yapılan plaj futbolu ile görüyoruz” ifadelerini kullandı.


Van’da 8 takımın yarıştığını ifade eden YYÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Kemal Sargın, “Önümüzdeki yıl bu etkinlikleri inşallah bölgesel olarak yapacağız” dedi.

Editör: Wan Haber