Diyarbakır'ın Lice, Hani ilçesi ile Bingöl'ün Genç ilçesi üçgeninde PKK terör örgütüne yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonda, teröristlerin kullandığı sığınaklar ateş altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın Hani, Lice ve Bingöl'ün Genç ilçeleri kırsalında bulunan dağlık arazideki mağaralarda kış üstlenmesine giren bir grup teröristin olduğu bilgisi üzerine sabah erken saatlerde bölgede operasyon başlatıldı. Operasyon Lice ilçesi Şenlik köyü Akçapınar, Küçük Ziyaret, Büyük Ziyaret, Hambaz ve Taşlık mezraları kırsalında yoğunlaştırılırken, operasyona havalanan helikopterler de destek verdi. Karadan başlatılan operasyona havadan destek veren Kobra tipi helikopterler, PKK'lıların kullandığı sığınakları bir bir ateş altına alarak imha etti. Operasyon bölgesine yakın köylerde helikopterlerin sesleri duyulurken, yer yer sıcak temasın sağlandığı öğrenildi.
Öte yandan operasyon bölgesine giden yollarda pusu atan özel harekat polisleri geniş güvenlik önlemleri alarak, giriş-çıkışlara izin vermedi.
(RB-AKK-CC-Y)

31.12.2012 16:08:03 TSI

Editör: Wan Haber