Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçesi kırsalında 31 Aralık günü düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 10 PKK'lının bombalı eylemleri organize eden ve talimatını veren ekip olduğunu belirten Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bunlardan birinin Koşuyolu ve Final Dershanesi önündeki bombalı eylemlerin talimatını veren kişi olduğunu açıkladı.
Lice ve Hani ilçeleri kırsalında jandarma, polis özel harekat, özel kuvvetler ve MİT'in ortaklaşa düzenlediği nokta operasyonunda 10 PKK'lı öldürülmüştü. Öldürülen PKK'lıların arasında örgütün Diyarbakır eyalet sorumlusu Numan kod adlı Erdem Karabulut'un da olduğu kesinleşti. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ölü olarak ele geçirilen Erdem Karabulut'un çok sayıda bombalı eylem talimatı verdiği ve bizzat yönettiğini belirterek, "Yılın son gününde güvenlik kuvvetlerimizin ortak katılımı ile terör örgütüne yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon şu an itibari ile bitti, daha önce de açıklamıştık, teröristlerden 10 tanesi etkisiz hale getirildi. Şu anda bununla ilgili olarak kimlik tespit çalışmaları adli makamların nezaretinde devam ediyor. Ben ilk gelen bilgiler çerçevesinde şunu ifade edebilirim ki, her hangi bir güvenlik kuvvetimiz yaralanmamıştır. Terör örgütü mensuplarından 10'u etkisiz hale getirilmiştir ve yapılan ilk incelemede üzerlerindeki silahlar ve diğer takviye edici bilgiler çerçevesinde bölücü örgütün Diyarbakır'daki yapılanmasının önemli noktasında olanlardan bir veya bir kaçının etkisiz hale getirildiği anlaşılıyor. Haberlere konu olan bir kişi var o bilgi net, bir ya da iki kişinin daha Diyarbakır'daki yönetim kadrosunda olduğu anlaşılıyor. Detaylı kimlik tespitinden sonra daha net bir bilgi ifade etmek mümkün hale gelecek. Bunların beraberinde barındırdığı silahlar ve diğer istihbari bilgiler bütünleştiğinde öyle olduğu görülüyor. Terör örgütünün Diyarbakır'daki yapılanmasına yön veren, sözde önde gelen yöneticilerinden bir kaçının etkisiz hale getirildiği, bir tanesinin Diyarbakır'daki tüm bombaları hazırlayan, onu Diyarbakır'a ve farklı noktalara gönderen, yollara mayın döşeyen, değişik noktalara saldırı eylemleri talimatını veren ve gerçekleştiren, okulların yakılmasına, çocukların eylemlere yönlendirilmesine kadar tüm olayların zincirleme yapan, planyan, yöneten kişi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"KOŞUYOLU VE DERSHANE PATLAMASININ TALİMATINI VERMİŞ"
Vali Mustafa Toprak ölü ele geçirilen PKK'lılardan birinin Koşuyolu'nda meydana gelen bombalı saldırı ve dershane önündeki bombalı eylemin planlayıcısı ve talimatını verdiğini de belirterek şöyle konuştu:
"Koşuyolu'ndaki patlama, 2008 yılındaki dershane patlaması dahil olmak üzere tüm son yıllardaki acıların yaşatılmasına yön veren, o noktada talimat veren ekip etkisiz hale getirilmiştir diyebiliriz. Duru ve Narlı Jandarma Karakolu ile bazı ilçelerde yapılan baskınların planlayıcısı olduğunu bir kez daha ifade edebiliriz".
(RB-AKK-AŞ-Y)

03.01.2013 14:23:13 TSI

Editör: Wan Haber