Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine bağlı Barış beldesine gönderilmek üzere Diyarbakır'dan Adıyaman'a getirilen PKK'lı teröristlerden Fidan Doğan'ın cenazesi memleketine gönderildi.
Yol güvenliği ve cenazenin gündüz defnedilecek olmasından dolayı Fidan Doğan'ın cenazesi akşam saatlerinde Kahramanmaraş'tan önce Adıyaman'a getirildi. Fidan Doğan'ın ailesinin yanı sıra BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Milletvekilleri Ayla Akat Ata, Hasip Kaplan, İbrahim Binici ve çevre illerden BDP'liler de Adıyaman'a geldi.
Sabaha kadar Adıyaman Cemevi'nde bekletilen cenaze, sabah saatlerinde Kürtçe ağıtlar, sloganlar ve zafer işaretleri eşliğinde buradan alınarak cenaze aracına konuldu.
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Adıyaman'da gazetecilere yaptığı açıklamada, bu olayın korkunç bir cinayet olduğunu belirterek, İmralı ile yapılan barış görüşmelerinden umutlu olduklarını kaydetti. Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Korkunç bir cinayetti, korkunç bir katliamdı. Üç kadının Avrupa'nın merkezinde herkesin gözleri önünde, hem Türkiye istihbaratının, hem Fransa istihbaratının yakından takip ettiği büroda katledilmeleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Bütün bu yaşananların derin anlamları var. Halkımız bunu yakından gördü, tahlil etti, analiz etti ve duruşunu ona göre ortaya koydu. Halkımız bu katillere görkemli bir duruşla yanıt veriyor. Bu katliamı yapanların bu halkın duruşundan ders almaları gerekiyor. Hiçbir katliamın, hiçbir korkunç cinayetin bu halkın özgürlük, çözüm ve barış kararlığından geri döndürülemeyeceği bir kez daha kanıtlanmış oldu. Fidan Doğan 7-8 yaşlarında Avrupa'ya göç eden bir ailemizin çocuğu. Orada büyüdü, orada eğitimini gördü, orada politika yaptı, Fransa'daki siyasi partiler ile çalışmaları oldu. Halkının özgürlük davasında bir diplomat olarak görev yaptı. Avrupa ve Fransa Parlamentosu'nda görüşmeler yaptı. Böylesine değerli bir evladımızı toprağa vermenin üzüntüsü içerisindeyiz. Umut çaresizce beklemek değildir. Umutluyuz, onun için mücadele ediyoruz. Bu cinayet yaşandığı günden bu yana halkın ortaya koyduğu irade bu umudun göstergesidir."
Cenaze daha sonra konvoy eşliğinde Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine bağlı Barış beldesine gönderildi.
(AHM-GS-Y)

18.01.2013 09:51:37 TSI

Editör: Wan Haber