Türkiye genelinde kendilerini savcı, hakim, polis ve jandarma olarak tanıtıp, "Terör örgütü" tehdidiyle vatandaşların 3,5 milyon lirasını dolandırdığı öne sürülen 40 kişilik şebekenin 13 zanlısı Bursa'da adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık çalışmalarının sonucunda telefonla aradıkları kişilere terör örgütüyle bağlantılı olmakla suçlayarak dolandırdıkları öne sürülen bir şebekeyi izlemeye aldı. İstanbul, Adana, Bursa ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.

ŞEBEKE ÜYELERİNİN KİMLİĞİ ÇOK ÇARPICI
Şebekenin başında Akçakale Belediyesi'nde görevli 43 yaşındaki İbrahim Halil A.'nın yer aldığı öne sürülürken, Suriye çadırında güvenlik görevlisi olarak çalışan bir kişinin de zanlılar arasında olduğu belirlendi. Uzun süren takip sonunda polisler, şebeke üyelerinin telefonla aradıkları kişilere kendilerini hakim, savcı, polis ve askeri yetkili olarak tanıtıp, PKK ile işbirliği yapmakla suçladıkları ve mağduriyetlerinin önlenmesi ve operasyonun yürütülmesi için para talep ettikleri belirlendi. Onlarca kişinin suçlamalar karşısında mahkum olma korkusuyla paraları istenen hesaplara aktaran mağdurlar bir süre sonra dolandırdıklarını anladılar.

MAĞDURLAR EV VE OTOMOBİLLERİNİ SATMIŞLAR
Polis, uzun süre teknik ve fiziki takiple izlediği şebeke üyeleri için Bursa, İstanbul, Adana ve Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde operasyona start verildi. Operasyonlarda 40 kişi gözaltına alınırken, dolandırıcılık olayının boyutunun 3 milyon 500 bin liar olduğu belirlendi. Mağdur vatandaşların, para temin etmek için otomobil, arsa ve evlerini de sattıkları ortaya çıktı
Vatandaşların hesaplarına yatırdıkları paralarla lüks içerisinde hayat sürdükleri ileri sürülen zanlılardan 13'ü Bursa'daki sorgulamalarının ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.

(AF-İHS

01.02.2013 11:40:16 TSI

Editör: Wan Haber