Adana Emniyet Müdürlüğü, 2 ayda PKK tehdidiyle dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen 104 kişiyi yakaladıklarını bildirdi.
Yapılan bütün uyarılara rağmen vatandaşlar, sahte savcı ve polislerin 'terör örgütü ile irtibatınız var' tuzağına düşüp, paralarını dolandırıcıların hesaplarına aktarmayı sürdürüyor. Adana'da 2 ay içinde cep telefonundan aradıkları kişilere kendilerini savcı veya polis olarak tanıtıp, terör örgütleri ile irtibatlarını kesmek için para isteyen 104 dolandırıcı gözaltına alındı. Polis, sahte savcı ve polislerin vatandaşlardan bu süre zarfında 1 milyon liralarını hesaplarına geçirdiklerini belirledi.
Emniyet yetkilileri, kamu görevlilerinin suçluları yakalamak için para, kontör veya ziynet eşyası istemeyeceklerini belirterek vatandaşları bir kez daha uyardı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, iletişim sistemlerini kullanarak vatandaşlarla irtibata geçen ve kendilerini savcı-polis olarak tanıtıp, banka hesaplarının veya kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiği şeklindeki yalan beyanlarla para veya altın isteyen N.K., H.G., Ö.K., A.Y., İ.P. ve H.D. hesaplarına geçirdikleri paralarla birlikte suçüstü yakalandı.
Dolandırıcılık olaylarına yönelik son 2 ay içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 104 kişinin yakalanarak adli mercilere sevk edildiğini kaydeden yetkililer, çalışmalarda vatandaşlara ait yaklaşık 1 milyon liranın dolandırıcıların eline geçmesinin engellendiğini bildirdi.
Yetkililer, "Devletin hiçbir görevlisi suçluları yakalamak veya terör örgütüne operasyon yapmak için sizlerden para, kontör veya ziynet eşyası talebinde bulunmaz. Böyle durumlarla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın telefonunu kapatarak 155 Polis İmdat'ı araması dolandırıcılara vurulacak en büyük darbedir" dedi.
(FKE-YHY-Y)

21.12.2012 17:35:51 TSI

Editör: Wan Haber