Türkiye 2016 yılı ikinci enflasyon raporu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Yeni Başkanı Murat Çetinkaya’nın sunumu sonrası kur tarafında dalgalanma bekleniyor. Destek Menkul Değerler'in hazırladığı günlük bültende, yeni haftaya sıkışık bir fiyatlama içerisinde giren kurun tarafında bugün hareketlilik artabileceği belirtildi. Ayrıca FED toplantısının bekleniyor olması da dolarda düşüşleri sınırlandıran bir etki oluşturduğu kaydedildi.

Gün içerisinde ABD Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri verisi ön planda olacak. Genel görünümün zayıf olduğu parite tarafında teknik olarak, EUR/USD paritesi 1.1200 seviyelerinden bulduğu destek sonrası yükselişe geçse de kalıcı olmadığı, yeni bir ara yükselen trend başlayabilmesi için 1.1290 direnç seviyesinin aşılması önemli olabileceği, aksi halde bu bölge yeniden satış fırsatı verebileceği bildirildi.

FED beklentileriyle beraber yeni haftaya satıcılı başlayan altın, kayıplarını telafi ederek tekrardan 1240 seviyelerine kadar toparlandı. Çarşamba günü yapılacak FED toplantısı sonrası yönü daha net belirlenecek altında, dün olumsuz gelen ABD verilerinin de yukarı yönlü destekledi. Bugün ise yine kritik ABD verileri ön planda olmasıyla, 1240 seviyesinin aşılması halinde yeni alım dalgası başlayabileceği kaydedildi.

İran’ın üretimi artıracağı yönünde gelen haberlerin etkisiyle zayıflayan ham petrol tarafında 43.00 üzerinde kalma çabaları devam ettiği belirtildi. Gün içerisinde akşam saatlerinde açıklanacak petrol stokları verisi ham petrol tarafında tekrardan hareketliliğin artması beklenebilir. Brent tarafında ise 44.40 kritik desteği üzerinde kalıcı olma çabaları devam ediyor.

Editör: Wan Haber