Her hafta farklı bir ekibin oyunlarını seyirciye sunduğu Malatya Devlet Tiyatrosu'nda, bu hafta Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncularının "Pişti" oyunu sahneye konacak.
Türkiye'nin herhangi bir şehrinin, herhangi bir semtindeki kahvehanede geçen oyunda, 'Egeli Takmak', 'Laz emekli öğretmen Hasan Bey', 'Güneydoğulu Necmi' ve ötekiler var. Farklı yaşta ve sosyal çevrelerden bir grup erkeğin mekanı olan kahvehaneye iki genç kadının girmesiyle erkeklerin ezberi bozulur. Üniversite öğrencisi kadınlar, erkek arkadaşlarıyla bu kahvehane üzerine bahse tutuşmuşlardır. Aralarında çeşitli çekişmeler olan erkekler dışarıdan gelen iki kadına karşı birleşirler. Ne yapıp edip, bu kadınların dışarı atılması gerekmektedir. İki genç kadının tutuştuğu bir iddia üzerine girdikleri kahvehane, kadın-erkek ilişkilerinin tartışıldığı bir mekana dönüşür.
Oyun, Sabancı Kültür Sitesi Malatya Devlet Tiyatrosu'nda 7 ve 8 Aralık'ta üç seans olarak sahnelenecek. İndirimli biletin 3 TL, tam biletin 5 TL olduğu oyunun Malatyalı tiyatroseverler tarafından ilgi görmesi bekleniyor.
(NA-SO-Y)

06.12.2012 14:30:05 TSI

Editör: Wan Haber