Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, pişmiş aşa kimsenin sus katmaması gerektiğini belirterek, "Trabzon'da sonradan çıkan sesler sussun" dedi.
Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu beldesindeki lojistik merkez ile ilgili soruları cevaplandıran DKİB Başkanı Gürdoğan, bunun için siyasilerle birlikte çalışma yaptıklarını kaydetti. Gürdoğan, Trabzon'un içinde sonra çıkan çatlak seslerin bu projeyi yıkamayacağını ifade ederek "Sürmene Çamburnu'ndaki lojistik merkezle birlikte yatırım yapacak firmalarla ilgili çalışmalar sürmektedir. Bu firmalar ile ilgili alt yapılarıyla ilgili çalışmalar ise Bakanlık nezlinde sürüyor. Alt yapı için bakanlığımız tarafından hazırlanan proje şuanda meclisi sunulmak üzere belli rötuşlar yapılacak. Lojistik merkez konusunda Trabzon Türkiye'de en hazır ildir, en birinci sırada bu projenin gerçekleştirileceği yerdir Trabzon. Dış sesler lütfen sussunlar. Pişmiş aşa su katmasınlar. Yatırımcı hazır, iş hazır. Bakanlık devrede. Siyasiler devrede. Bir işi sulandırmanın kimseye bir faydası olmaz. Bu işe su katanlar olursa onlarda tarih önünde yargılanacaktır" dedi.
Limana büyük gemilerin girebileceğini vurgulayan Gürdoğan, "Proje kapsamında uluslararası en büyük gemilerin girecek şekilde yapılmıştır. Derinlik Trabzon limanında çok daha müsait. Elimizde belgeler var sunmaya hazırız. Biz laf değil iş yapalım istiyoruz. Liman hazır, tersane olarak yapılmış. Derinliği yeterlidir" diye konuştu.
(OK-ÖS-Y)

09.01.2013 13:19:41 TSI

Editör: Wan Haber