Adana'da bir şirketin teknik servis müdürünü, işyerindeki odasında silahla öldürdüğü ileri sürülen sanık, son duruşmada pişman olduğunu söyledi cezadan kurtulamadı. Cinayetten müebbet hapse mahkum edilen sanık, tehdit suçundan da 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Adana 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında eski ifadesini tekrarlayan sanık 37 yaşındaki Metin Sevgili'nin, "Kudret, eniştemin aile dostuydu. Trafik cezası almıştım. Para bulmak için yanına gittim. Gidiş sebebimi söyleyince, küfür ederek, ' Uyuşturucu mu alacaksın?' diye konuşunca ayağına bir el ateş ettim. Müştekiler üzerime saldırdı. Kapıdan çakırken Kudret küfür etti. Müştekiler de beni tahrik etti. Dönüp tekrar ateş ettim. Pişmanım" dedi.
Öldürülen Kudret Yavuz'u (41) eşi Özlem Yavuz, olayı görmediğini söylemiş, "Kocamı vurduktan sonra kardeşini arayıp, eşimin ölüp ölmediğini sormuş. Hatta 'Ölmediyse gelip hastanede tarayacağım.' demiş. Cezalandırılsın' demişti. Üzerlerine sanık tarafından ateş açılan müştekilerden Gökhan Kartal, Ejder Karakeleş, Mustafa Doğan şikayetçi olduklarını söylemişti.
Mahkeme, sanığa cinayetten ömür boyu, tehditten de 4 yıl hapse mahkum etti.
Olay, 13 Şubat 2012 günü D-400 Karayolu üzerindeki özel şirkette meydana geldi. İddialara göre Kudret Yavuz'un daha önceden tanıdığı Metin Sevgili işyerine gitti. Şüpheli, güvenlik görevlisi tarafından müdürün odasına alındı. Bu arada odaya gelen müdür, arkadaşına öpüp, 'hoş geldin' dedi ve çay ısmarladı. Kudret Yavuz, koltuğuna oturmak isterken silahlı saldırıya uğrayıp yaşamını yitirdi. Cinayetin oluş şekli güvenlik kamerasına da yansıdı.
(FKE-AKL-Y)

30.01.2013 13:45:55 TSI

Editör: Wan Haber