Karaman'a TOKİ'nin yapacağı Piri Reis Konutlarından AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ile Mevlüt Akgün ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da daire alacak.
Kale Ongun Tesisleri'nde Piri Reis Vadisi Konutlarından daire almak için toplu imza töreni düzenlendi. İmza törenine Milletvekilleri Lütfi Elvan ile Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli ve belediye meclis üyeleri katıldı. İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, ilk etapta 450 daire için bu ayın sonunda TOKİ tarafından ihaleye çıkılacağını söyledi. Projenin gidişatında şu ana kadar bir aksaklığın bulunmadığını belirten Uğurlu, "Yapılacak olan daireler en geç 2 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum, bu fırsatı kaçırmasınlar. TOKİ'nin Türkiye'de ilk defa yapacağı bu daireler işçilik bakımından tamamen birinci sınıf olacak" dedi.
Karaman'ı güzelleştirmek için önemli projelerimiz var diyen Milletvekili Mevlüt Akgün'de, "Piri Reis ve Aktekke Kent Meydanı Projeleri bunların en başında gelen projelerdir. Karaman'da projeler tek tek hayata geçiyor. 2013 yılı Karaman için adeta bir yatırım yılı olacak. Bunlardan en önemlilerinden birisi de Hızlı Tren Projesi. Şubat ayı içerisinde Hızlı Tren Projesi ihaleye çıkacak. Karaman Konya Karayolu'nun sıcak asfalt yapımına başlanacak. Kısacası çok sayıda yatırım birer birer yapılacak. Ben buradan Piri Reis Vadisi Projesini hayata geçiren Belediye Başkanımız Kamil Uğurlu'ya çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bir kentin gelişmişliği artık yaşanabilirlik seviyesi ile ölçülüyor diyen Milletvekili Lütfi Elvan ise, "Biz Karaman'ın yaşanabilir bir kent olabilmesi için çaba sarf ediyoruz. Karaman'a yapılacak olan projeler en prestijli projelerdir. Piri Reis Vadisi Projesi de bunlardan birisidir. Şu ana kadar bu projeye 245 kişi resmi müracaat yaptı. Yani istenilen müracaat sayısı fazlasıyla geçilmiş oldu. Hedefimiz projeyi planlanan tarihten önce yapmak olacak. Karaman şu an tamamen şantiyeye dönmüş durumdadır" diye konuştu.
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, daha sonra Piri Reis Vadisinden daire alacak olan vatandaşların istekleri doğrultusunda projede yapılan değişiklikleri anlattı. Yapılan konuşmaların ardından Milletvekilleri Lütfi Elvan ile Mevlüt Akgün ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişi Piri Reis Konutlarından daire almak için toplu olarak banka ile sözleşme imzaladı.
(MD-FM-Y)

25.12.2012 14:20:00 TSI

Editör: Wan Haber