İzmit Belediyesi'nin başlattığı Sağlıklı Bilgi Hareketi kentte hizmet veren kurumların dikkatini çekmeye devam ediyor.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 'Sağlıklı Bilgi Hareketi' kampanyası kapsamında, Pirelli Fabrikası'nda işçilere 'Sağlıklı Bilgi Hareketi'ni anlattı. Pirelli Fabrikası'nda işçilere kampanya hakkında bilgi veren başkan Doğan'a Fabrika Müdürü Ayhan Güven, Kamyon Üretim Müdürü Fatih Başol, Oto Üretim Müdürü Ahmet Oruç, Teknik İşler Müdürü Yaşar Balık, Oto Kalite Müdürü Hakan Akkuş, Güvenlik Müdürü İhsan Kaya, Bilgi İşlem Müdürü Ayhan Mirik ile Lastik İş Sendikası İşyeri Temsilcileri Murat Hacı, Adem Bayrak ve Kadir Can Gümnay eşlik etti.
Kampanya kapsamında beslenme, toplum sağlığı, çocuk bakımı, akraba evliliği gibi pek çok konuda işçilere çeşitli bilgiler veren başkan Doğan, bu konularda doğru bilinen yanlışları da işçilerle paylaşarak şöyle dedi:
"Bilgi en önemli olgudur. Bilginin toplumsal değerini arttırmak için gerekli olan şey ise paylaşmaktır. Ancak günümüzde pek çok insan 'kulaktan dolma bilgilerle' hareket etmekte ve buna bağlı olarak pek çok sorun yaşamaktadır. Asılsız temellere dayanan bu bilgiler kişisel sağlığımıza dolayısıyla toplum sağlığına zarar vermektedir. Bu nedenle doğru bilgiye ulaşmak ve doğru bilgiyi paylaşmak son derece önemlidir. Burada sizlere anlattıklarımızı içeren bu broşürleri dikkatle okuyun ve çevrenizdekiler ile paylaşın. Bilgi paylaştıkça çoğalır."
Doğan daha sonra işçilerle birlikte yemek yiyerek, sohbet etti. Eğitim sonrasında Fabrika Müdürü Ayhan Güven başkan Doğan'a fabrika ile ilgili bilgi verdi.
(UU)

08.01.2013 11:32:19 TSI

Editör: Wan Haber