Mısır Çarşısı'ndaki patlamayla ilgili davada yargılanan ve bugünkü duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen sosyolog Pınar Selek için Beyoğlu'nda bir araya gelen bir grup eylemci, kararın iptali için destek yürüyüşü düzenledi.
Selek'in kurucusu olduğu İstiklal Caddesi'ndeki Amargi Feminist Kitapevi önünde toplanan eylemciler, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle verilen kararı protesto etti. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu eylemci grup, "Pınar Selek'in beraatini geri istiyoruz" yazılı büyük bir pankart açarak, "Hatadan dönülsün, yasaya uyulsun", "Pınar'a özgürlük" ve "Hukuk katliamı dursun" şeklinde sloganlar attı.
Eylemde grup adına açıklama yapan Pınar Selek'in avukatı Yasemin Öz, verilen mahkumiyet kararı ile ilgili Yargıtay'a başvuracaklarını belirtti. Öz, "Biz, Pınar Selek'in masum olduğunu biliyoruz. Hiçbir mahkeme, Pınar Selek'i Mısır Çarşısı patlamasıyla ilişkilenmesini sağlayamaz. Daha bitmedi; biz Yargıtay'a başvuracağız. Pınar'ın beraatini Yargıtay'dan geri alacağız" şeklinde açıklamada bulundu.
Açıklamanın ardından eyleme katılan grup, sloganlar atarak Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, burada atılan destek sloganlarının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Mahkeme, davanın bugünkü karar duruşmasında sosyolog Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk'ün "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına" çarptırılmasına hükmetmiş, Selek ve Öztürk için uluslar arası yakalama kararı çıkarılmıştı.
(SK-YHY-Y)

24.01.2013 21:37:19 TSI

Editör: Wan Haber