Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili yargılanan Pınar Selek'in duruşmasına bugün devam edildi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının reddi hakim talebinin bir üst mahkemede sonuçlandırılması için duruşmayı 24 Ocak 2013 tarihine erteledi.
Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili yargılanan, hakkında 2 kez beraat kararı verilen ve beraat kararının Yargıtay tarafından bozulmasıyla yeniden yargılanmaya başlayan Pınar Selek'in davasının görülmesine, Çağlayan'da bulunan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya çok sayıda avukat ve Pınar Selek'i destekleyen sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ilettikleri reddi hakim talebinin reddedildiğini sözlü olarak ifade etti. Bu talebin reddedildiğini öğrenen sanık avukatları, itiraz etti. Mahkeme heyeti, yapılan itiraz üzerine duruşmaya yaklaşık 1.5 saatlik ara verdi. Bu sürede yapılan itirazı görüşen mahkeme heyeti, itirazın 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılması gerektiğini belirtti. Sanık avukatlarının 7 gün içerisinde 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edebilecekleri belirtildi. 7 gün içinde yapılacak itirazlarının sonuçlandırılması için mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Ocak 2013 tarihine erteledi.

DAVA HAKKINDA
Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlama ile ilgili davada İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Pınar Selek, patlamaya bombanın mı yoksa LPG'nin mi neden olduğunun kesin tespiti yapılamadığı gerekçesiyle beraat etmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, bu kararı bozmuş ve mahkemenin hüküm kurmasını istemişti. Bunun üzerine yapılan yargılamada patlamanın nedeninin belirlenemediği görüşünü tekrarlayan mahkeme, Selek'in yine beraatına karar vermişti. Dosyanın ikinci kez gittiği Yargıtay, Selek için "müebbet hapis istemiyle yeniden yargılansın" demişti.
Pınar Selek'in avukatlarının talebi üzerine Yargıtay Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından incelenmiş ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararı onaylanmıştı. Bunun üzerine dosyanın yeniden geldiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Şubat 2011'de görülen duruşmada, Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında daha önce 2 kez verilen beraat yönündeki kararında direnilmesine hükmetmişti. Mahkeme, 22 Kasım'daki duruşmada ise direnme kararından vazgeçmişti.
Mısır Çarşısı'nda 9 Temmuz 1998 tarihinde yaşanan olayda 7 kişi hayatını kaybetmiş 127 kişi yaralanmıştı.
(OY-AS-OK-Y)

13.12.2012 18:18:49 TSI

Editör: Wan Haber