Antalya'da bir pilot, futbolcu olmak isteyen oğlunu eğitmesi için internette izlediği Hollandalı sokak futbolu ustasını Antalya'ya davet etti.
Pilot Selçuk Özden, Hollandalı Edward Van Gils'in Abu Dabi'de Manchester United'in bir organizasyonuna katıldığı zaman gösterdiği şovdan etkilenerek 11 yaşındaki oğlu Ataberk Özden'i eğitmek için Antalya'ya davet etti. Oğlunun 4 yıldır Antalyaspor takımında oynadığını söyleyen Selçuk Özden "Oğluma yardımcı olmak için davet ettim. Çok ilgimi çekti. Çok güzel teknik hareketler yapıyor kendisi. Onun üzerine Türkiye'ye davet ettim. Oğlumun hayali futbolcu olmak, biz sadece ailesi olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. Edward'ın Antalya'yı çok beğendiğini söyleyen Özden "Belki bundan sonra kendisini sık sık Türkiye'de görürüz" şeklinde konuştu.
10 yıldır sokak futbolu ile profesyonel olarak ilgilendiğini söyleyen Hollandalı futbolcu Edward Van Gils de sokak futbolunun Brezilya'ya özgü ve teknik yetenek gerektiren bir oyun olduğunu belirtti. Antalya'da beklentilerinin üstünde bir performansla karşılaştığını ifade eden Gils, "Bu aslında eğlenceli bir oyun. Hollanda futsalında profesyonel oyuncu olarak oynuyorum. Birçok ülkeye seyahat ediyorum, şov yapıyorum. Antalya'ya gelmek için bir e-mail aldım, kabul ettim. Buraya geldikten sonra beklentilerimin üstünde bir performans gördüm. Bu çocuklar çok hızlı öğreniyorlar. Topu nasıl kullanacaklarını biliyorlar" dedi.
İlerleyen yıllarda Antalya'yı tekrar ziyaret etmek istediğini söyleyen Gils, eğittiği çocukları gelişmiş bir futbolcu olarak yeniden görmek istediğinin altını çizdi.
Antalyaspor'un alt yapısında oynayan 11 yaşındaki Ataberk Özden ise Edward Van Gils'ten öğrendiği hareketleri ilk defa gördüğünü ve çok beğendiğini söyledi. Ataberk'e eşlik eden Berk Teoman Aşık da antrenmanlarda çok eğlendiğini ifade etti.
(UG-RFK-S)

03.02.2013 10:49:07 TSI

Editör: Wan Haber