Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi tarafında başlatılan 'Boş pili getir, fidanı götür' kampanyası kapsamında katı atik pil toplama kutularının dağıtımına başlandı.
Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Merkezi tarafından başlatılan 'Pili getir, fidanı götür' kampanyası kapsamında pil toplanılmasına başlanıldı. Kampanya çerçevesinde kente getirilen yaklaşık 50 adet pil toplama kutusunun dağıtımına başlanıldı.
153 Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, Kozlu Belediye binası önüne konulan kutuların, pilot bölge seçilen merkez camisi, belediye durakları, ilk ve orta öğretim kurumlarına, PTT binası, prestij park, sağlık ocağı ve bazı köy okullarına da yerleştirileceğini ifade etti. Kampanyaya gösterilen ilgiye göre yeni atık kutuların getirileceği ve belirlenen bölgele yerleştirileceğini anlatan Alagözoğulları, "Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte başlattığımız pil toplama kampanyası kapsamında bir kilo pil getiren herkese meyve yada çam fidanı vereceğiz. Kampanyaya katılacak kadar pil toplayanlar, merkezimize gelerek, müracaat etmeleri yeterli olacaktır. Gerekli bilgilerini bize not ettirmesi halinde fidanları, toplu olarak sahiplerine teslim edeceğiz. Kampanya ile ilgili henüz duyuru yapmamamıza rağmen ilgi görmeye başladı. Şuan için verebileceğimiz fidan sayısı stoklarla sınırlı olacaktır" dedi. Alagözoğulları ayrıca, son dönemlerde bölgede kanser gibi radyasyonun neden olduğu bilinen hastalıkların artması ve çevre sorunlarının baş göstermesi bize bu kampanya için ışık olduğunu anlatırken, kampanya ile çevre ve doğa sevgisini de aşılamayı hedeflediklerini söyledi.
(SA-SA)

04.01.2013 16:03:59 TSI

Editör: Wan Haber