Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Sami Payza, Fransa'da bir mizah dergisinde yer alan çizgi roman ilavesinde Peygamber Efendimizin hayatının ve tebliğ sürecinin alaylı bir dille ele alınmasının kabul edilir bir yanının olmadığını belirterek, "Avrupa'nın aşağılık tavrını nefretle kınıyoruz" ifadesini kullandı.
Daha önce Hz. Muhammed (s.a.v.) hakkında alaycı karikatürlere yer vererek büyük tepki toplayan Fransa'daki mizah dergisinin bu kez de Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatını ve İslam'ın tebliğ sürecini alaycı bir üslupla ele alan bir ilave yayımlanmasının hiçbir özgürlükçü yanının bulunmadığını belirten Payza, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Önce uyduruk bir karikatürle ardından bir film ile özelde Peygamber Efendimizin kişiliğine, genelde dinimize hakaret eden Avrupa zihniyeti, son olarak bir çizgi romanla hakaret serisini kendince sürdürmeye çalışmaktadır. Unutulmamalıdır ki, Avrupa'nın bile kurtuluşuna vesile olacak olan İslam dininin peygamberine yapılan bu edepsizce saldırılar karşısında hiçbir Müslüman sessiz kalmayacaktır. Son yıllarda Müslümanları hedef alan bir Avrupa ile karşı karşıyayız. Avrupa şimdi de dinimize karşı psikolojik bir hareket başlatarak sözde dinimizi ve Müslümanları küçük düşürmeye çalışıyor. Biz Müslümanlar olarak tüm peygamberlere inandığımız gibi, tevhid inancında olanların da Peygamberimize inanması gerekir. Peygamberimizi hedef alan haince ve alçakça saldırılar, dinimize ve Peygamberimize zerre kadar halel getirmeyecektir. Yaptıkları her türlü terbiyesizliğe 'özgürlük' kılıfı uydurarak sözde demokrasi havarisi olduğunu ileri süren Avrupa'nın ve onun hamiliğini yapan Avrupa Birliğinin bir Haçlı zihniyeti edası ile hareket ettiği aşikardır. Her gün kan ve gözyaşının aktığı İslam coğrafyasının hala çıkar savaşlarını sürdürerek birbirini yok ettiği bir dönemde, Avrupa'nın elini ovuşturarak üstüne üstlük bir de hakaretlerini sürdürerek üzerimizde hegomanik bir baskı kurmaya çalışması ibretle ve gözyaşı ile izlediğimiz tarihi bir süreçtir. İslam coğrafyası Avrupa'nın oyununa gelmeyerek bu kan ve gözyaşına bir an önce son vermelidir. Umuyor ve diliyoruz ki, Avrupa bu tarihi sürecin sonunda yaptıkları hakaretlerin içine boğulacaktır. Avrupa'nın bu hakaretlerini şiddetle ve nefretle bir kez daha kınıyoruz. "
(NA-GS-Y)

04.01.2013 11:49:04 TSI

Editör: Wan Haber