Aksaray'da Nilüfer Derneği ve Aksaray Memurlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKMEDAD) tarafından organize edilen Mevlit Kandili Özel Programı gerçekleştirildi. Salona sığmayan çoğu katılımcı programı ayakta izlemek zorunda kaldı.
Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Belediye Başkanı Nevzat Palta, başkan yardımcıları, sivil toplum örgütleri başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Kültür Merkezi'nin tamamen dolduğu programda çoğu davetli etkinlikleri ayakta izlemek zorunda kaldı. Program ünlü sanatçı Reha Yeprem'in okuduğu şiirlerle başladı. Yeprem, birbirinden güzel şiirleri ile geceye renk katarken, program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İlahiyatçı Yazar Osman Akpınar 'İnsanlığın peygamberimize ihtiyacı' konulu sunumunu yaptı. Akpınar, "Eğer insanlık, barışı, huzuru, mutluluğu ve kardeşçe yaşamayı istiyorsa, her zamankinden daha fazla peygamber efendimizin yolunu kendilerine rehber edinerek hayatlarını idame ettirmelilerdir" dedi.
Daha sonra sahne alan Taha, peygamber efendimize hitaben söylediği ezgilerle katılımcılara eşsiz bir ruhani gece yaşattı. Yeprem ve Taha'nın birlikte seslendirdiği ezgiler sırasında salonda duygusal anlar yaşandı. Miniklerin ve öğrencilerinde sahne aldığı programda, minikler Peygamber efendimizin güzelliklerinden örnekler anlattı. Programın sonunda, Mevlit Kandili'ne özel olarak 1 ay kadar önce başlatılan 2013 hatim ve 17 milyon salava-ı şerif duası salonu dolduran katılımcılar tarafından hep bir ağızdan yapıldı.
(YC-AH-Y)

25.01.2013 00:05:50 TSI

Editör: Wan Haber