Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Bölge Koordinatörlüğü tarafından Afrika'da bir su kuyusu daha açıldı.
Yaşanan kuraklık nedeniyle salgın hastalıkların görülmeye başlandığı bölgelerde yaşayan Afrikalılar, Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Bölge Koordinatörlüğü'nün açtırdığı su kuyuları sayesinde rahat bir nefes aldı. Türkiye'deki hayırseverlerin bağışlarıyla açılan her kuyuya hayır sahibinin ismi verildi. Derinlikleri 40-60 metre arasında değişen su kuyuları dualarla hizmete açıldı. Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Bölge Koordinatörlüğü, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığı ile Somali'de bir su kuyusu açtı. Açılan her bir su kuyusundan yaklaşık 3 bin insan faydalanıyor.
İHH 19 ÜLKEDE 3 BİN 122 SU KUYUSU AÇTI
Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Bölge Koordinatörlüğü'nün Afrikalılara hediye ettiği su kuyusu ile birlikte Afrikalılar, sağlıksız su ve yaşam koşulları sonucu ortaya çıkan kolera, ishal gibi hastalıklara yakalanma riskinden bir adım daha uzaklaşmış oldu. İHH 19 ülkede 3 bin 122 su kuyusu açtı. Afrika'da açılan her kuyunun binlerce kişiye umut olduğunu kaydeden İHH Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili, kurak topraklara, çatlamış dudaklara umut oldukları için Peygamber Sevdalıları Bingöl Bölge Koordinatörlüğü'ne teşekkür ederek, her kuyunun binlerce insana umut olduğunu dile getirdi.
Su kuyusu açtıkları için çok memnun olduklarını dile getiren Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Bayram ise, "Su, insan için en temel yaşam unsurlarındandır. Doğal ve hayati bir gereksinimdir. Doğadaki döngünün temeline bakıldığında suyun vazgeçilmez oluşu, sadece insanoğlunun hayatını idamesiyle sınırlı değildir. Tarihe adını yazdırmış medeniyetler ve topluluklar su etrafında kümelenmiştir. Suyun kıtlığı bu anlamda sadece bireysel zorluklara değil, medeniyetlerin ve büyük toplulukların da sosyal dokusunu olabilecek en kötü şekilde etkileyebilmektedir. Başka bir söylemle; varlığıyla medeniyetler inşa eden su, yokluğuyla medeniyetler yıkmıştır. Kur'an-ı Mubin'de defalarca su unsuruna vurgu yapılmış, önemi hatırlatılmıştır. Aynı şekilde Allah Resulu (sallallahu aleyhi wessellem) insanların su ihtiyaçlarını karşılamanın erişilmez faziletlerini haber vermiştir. Aslında sözü uzatmadan abdest ve namaz gibi kulluk görevlerimizin en temeline suyun alınışı, onun önemini ihtar etmeye yetiyor. Bu meyanda İHH aracılığıyla Somali'de açılacağı haber verilen su kuyularına destek verme davetine seve seve icabet ettik, katkımız olsun istedik. Çalışmalarımız sonucunda da Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerimizin katkısıyla Somali'de bir su kuyusu açtık. Bundan dolayı Allah'a şükürler ediyoruz. 'Kula teşekkür etmeyen Rabbine şükür etmez' sözü gereği de üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
(MSA-Y)

31.01.2013 12:00:14 TSI

Editör: Wan Haber