Afyonkarahisar'daki petshop mağazalarda en çok muhabbet kuşu ve akvaryum balıkları satılıyor.
1980 yılından bu yana Afyonkarahisar merkezde petshop'çuluk yaptığını söyleyen Nuri Tezgiden, kentteki pet marketlere olan ilginin gün geçtikçe arttığını belirtti.
Petshop marketlere ilk ve orta okul çağlarındaki çocukların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Tezgiden, "her ailede bu işin meraklıları var. Genelde bu işi çocuklar başlatıyor daha sonra babalarda onlardan görerek merak sarıyor ve daha sonra onların merakları çocuklarınkini geçiyor "dedi.
Mağazalarda en çok muhabbet kuşu ve akvaryum balıklarının satıldığını anlatan Tezgiden, "Mağazaların meraklı kitlesi çok fazla hemen hemen her çeşidi bulundurmaya çalışıyoruz. Bizde bu ilgiden memnunuz. Muhabbet kuşları ve akvaryum çok revaçta. Tabii ürünlerde vatandaş genelde ekonomisine göre hareket ediyor. Biz meraklılarına yardımcı olmak için ürünlerde çok cazip kampanyalar yapıyoruz. Satışlardan müşterilerde bizlerde memnunuz. Geçmiş yıllara göre şuanda evlerde hayvan besleme artık zor değil. Artık evde hayvan beslemek kolaylaştı" diye konuştu.
(GC-SÇ-Y)

11.02.2013 16:15:37 TSI

Editör: Wan Haber