Geçen hafta, küresel büyüme beklentilerinin aşağı yönlü revize edilmesi ve Brexit'e ilişkin endişelerin risk iştahını azaltması ile 46,92 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, haftayı önceki hafta kapanışına göre yüzde 2,37 azalışla 49,25 dolardan tamamlamıştı. 

Analistler, geçen hafta perşembe gününden itibaren İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde (AB) kalacağına yönelik beklentilerin arttığını, bunun da cuma günü Brent petrolün varil fiyatının yaklaşık yüzde 5 değer kazanmasına neden olduğunu ifade ediyor. 

Bugün 50,09 doları gören Bret petrolün varil fiyatı saat 10.40 itibarıyla 50,00 dolardan işlem görürken, Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 1,05 artışla 48,75 dolardan alıcı buluyor. 

Analistler, dolardaki gerileme ve küresel piyasalarda artan risk iştahı ile petrol fiyatlarının değer kazandığını, bu hafta İngiltere'deki AB referandumu ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Senato'da yapacağı sunumların takip edileceğini kaydediyor. 

Brent petrolün varil fiyatının 50,00 doların üzerinde tutunması durumunda 52,5 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydeden analistler, olası düşüşlerde ise 47,70 dolar seviyesinin destek olarak öne çıkabileceğini vurguluyor. 

Editör: Wan Haber