"Pektim Etilen Fabrikası'nda yapılan planlı bakım duruşu, Aliağa halkını korkuttu" haberinin gerçekleri yansıtmadığı bildirildi.
Pektim Petrokimya Holding A.Ş' den yapılan açıklamada haberin oluşum sürecinde herhangi bir yetkiliyle görüşülmeden yapıldığı iddia edilirken, haberde pek çok bilgi yanlışının bulunduğu vurgulandı. Açıklama şu şekilde devam etti: "Aliağa Kompleksimizdeki Etilen Fabrikası'nın planlı bakım duruşu sonrasında, tüm dünyadaki etilen fabrikalarında olduğu gibi tesis devreye girerken ve devreden çıkarken bacada hidrokarbonların yakılması genel bir yöntemdir. Servis edilen haberde 'prosesimizin doğal bir sonucu olarak' fabrika bacasından kısa bir süreliğine çıkan alevlerin ' Aliağa ilçesini siyah bir dumanla kapladığı' gibi abatılı ve doğru olmayan ifadelerin yanı sıra;konuyla ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bilgi verildiği belirtilmiştir. Etilen Fabrikamızdaki planlı bakım duruşunun KAP'a bildirilmediği gibi planlı duruşlarda bilgi verilmesi gerekliliği bulunmamaktadır"
Ayrıca yapılan haber de abartılı anlatımın olduğunun altı çizilirken bazı bilgilerin yeni olmadığı zaten basına daha önceden yansıdığı belirtildi.
(BK-ÖK-Y)

01.12.2012 12:27:57 TSI

Editör: Wan Haber