HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Van Başkale’de konuştu. HDP’nin gerçekleştirdiği ‘Kürdistani İttifak’ın bileşenlerinden İÖP Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PDK-T Genel Başkanı Sertaç Bucak, PDK – T’den Bora Balin’in de katıldığı halk buluşmasında konuşan Buldan, ilçede yüzde 90 oy oranına ulaşacaklarını iddia etti.

Buldan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

VALLAHİ DE BİLLAHİ DE TİLLAHİ DE… Biz Botan’dan başlattığımız, Şırnak ve ilçelerinden başlattığımız, Hakkari ve Yüksekova’yla devam ettiğimiz gezimizde Elbak’a, Başkale’ye bir selam vermeden gitmek istemedik. Sizleri selamlamadan bu yoldan geçmek istemedik. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler, Türkiye açısından, hepimiz açısından çok önemli, çok anlamlı. Bu seçime hazırlanırken önümüze çıkan bütün barikatları, bütün engelleri aşa aşa 31 Mart tarihine gideceğiz. Her yerde önümüze engel çıkarıyorlar, her yerde önümüze barikat kuruyorlar. Kursunlar! Vallahi de biz kazanacağız, billahi de biz kazanacağız, tillahi de biz kazanacağız!

LEYLA GÜVEN YAŞAMALIDIR: Buradaki kayyımı Ankara’ya göndermek için, o belediyeleri sizlerin belediyesi yapmak için yola çıktı adaylarımız. Kayyımın bütün yolsuzlukları Sayıştay raporlarıyla belgelendi. İnkar edemezler. Borç yaptılar, seçilecek arkadaşlarımıza trilyonlarca borç bıraktılar. Ama biz o borçları da öderiz halkımıza hizmet de yaparız. Bugün açlık grevleri Türkiye’nin en önemli gündemidir. Cezaevlerinde 300’ü aşkın arkadaşımız açlık grevindedir. Milletvekilimiz Leyla Güven açlık grevinin 118. günündedir. Bu arkadaşlarımızın tek talebi Sayın Öcalan’ın avukatları ve ailesiyle düzenli görüşmeler yapmasıdır. Adalet Bakanlığı kendi yasalarını uygulamak zorundadır. Tek bir kişiye özel bir yasa, özel bir hukuk uygulanamaz. Bu kendi yasalarını çiğnemektir. Biz Leyla Güven’in ve tüm arkadaşlarımızın taleplerini sahipleniyoruz. Olumsuz bir durum yaşanmaması için, arkadaşlarımızın yaşamını kaybetmemesi için tecrit kalkmalıdır. Tecrit kalkmalıdır, Leyla Güven yaşamalıdır, açlık grevleri tecritle birlikte sona ermelidir

YÜZDE 90’IN ALTINA İNMEYECEĞİZ: Başkale’nin her seçimde en yüksek oyla partisine sahip çıktığını biliyoruz. Yüzde 90’ın altında oy çıkmıyor. Hatta yüzde 97 gibi bir oy veren bir ilçemizdir. Bu seçimde de yüzde 90’ın altına inmeyeceğiz. Büyük bir başarının altına imza atacağız, bu başarı sizin başarınız olacak. Bu başarı Elbak’ın başarısı olacak. (gazeteduvar)

Editör: Wan Haber