Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da peribacalarına monte edilmiş çanak antenler, görüntü kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle tepki çekiyor.
Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da peribacalarının üzerine monte edilmiş çanak antenlerin, görüntü kirliliğine neden olmasının yanı sıra doğal güzelliklere de zarar verdiği belirtiliyor.
Müşterilerine peribacasının içerisinde televizyon izleme imkanı sunan bir işletmeci ise 17 yıldır çanak antenin peribacasında takılı olduğunu söyledi. İşletme sahibi, gelen müşterilerin nostaljik bir yapı içerisinde böylesine modern bir hizmet ile karşılaşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek çanak antenlerin kaldırılması durumunda yetkililerin bu duruma çözüm bulması gerekeceğini vurguladı.
Kapadokya'yı ziyaret eden yerli turistler ise çanak antenlerin peribacalarına takılmasından dolayı son derece rahatsız olduklarını dile getirdi. Bir vatandaş ise bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek insanların maddi çıkarları doğrultusunda peribacalarının üzerine çanak anten takarak bu güzelliği tahrip ettiklerini savundu.
(COŞ-AÖ-Y)

31.01.2013 16:45:31 TSI

Editör: Wan Haber