2009 yılından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilin perde ihtiyacını karşıladıklarını belirten Örgü Perde işletme sahibi Emin Tezgel, ilde meydana gelen depremlerin ardından yaklaşık 8 ay boyunca işletmelerini kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti. İş Geliştirme Merkezi’nin (İŞGEM) kendilerine kapalı bir mekan temin etmesinden sonra üretimlerine kaldıkları yerden devam ettiklerini dile getiren Tezgel, işlerin tekrar açılmasından dolayı memnun olduklarını söyledi. Eskiden perde üreticilerinin ihtiyaçlarını İstanbul ve Bursa’dan karşıladığını ve buna bir son vermek amacıyla böyle bir işletmenin açıldığını dile getiren Tezgel, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde böyle bir işin olmaması nedeniyle il esnafı, perde sistemini İstanbul ve Bursa’dan temin ediyordu. Bu sektöre girmemizin sebebi, burada bu işi yapan arkadaşlarımızı dışarıya bağımlı olmaktan kurtarmaktı” dedi.


İlde bu işi yaptıktan kısa bir süre sonra iyi talepler almaya başladıklarını dile getiren Tezgel, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilden kendilerine taleplerin geldiğini vurgulayarak, “Batman, Ardahan, Elazığ, Muş, Bingöl, Hakkari, Iğdır, Van ve çevresine ürettiğimiz ürünleri pazarlıyoruz. Günde 100 ila 150 adet arasında perde çıkarabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

7 kişinin çalıştığı işletmede, tek sıkıntılarının hala dışarıya bağımlı kalan esnafların bulunduğuna dikkat çeken Tezgel, “Genel anlamda satışlarımız iyi. Tek sıkıntımız dışarıya hala bağımlı kalan esnafımız var. Bütün imkanları kendilerine sunmamıza rağmen hala dışarıyla çalışan arkadaşlarımız var” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber