Dünyanın en büyük yiyecek-içecek şirketlerinden biri olan PepsiCo, "Great Place to Work (Çalışmak için Harika Bir Yer) Enstitüsü" tarafından dünyanın çalışmak için en iyi çok uluslu şirketlerinden biri seçildi. 2011 yılı sonu ve 2012 yılı ortasının baz alındığı ve yaklaşık 5 bin 700 şirketin değerlendirildiği araştırmada, dünyanın çalışmak için en iyi 25 çok uluslu şirketi belirlendi. Çok uluslu şirketler sıralamasına girebilen 350 şirket arasından da 11. sırada yer alan PepsiCo, başarılı İnsan Kaynakları uygulamalarını bir kez daha tescil ettirmiş oldu.
Çalışmak için Harika Bir Yer Enstitüsü tarafından dünyanın çalışmak için en iyi 11. çok uluslu şirketi seçilen PepsiCo, sıkı sıkıya bağı olduğu Fayda Gözeten Performans vizyonu etrafında birleşen 285 bin çalışanıyla birlikte tüketicilerinin hayatlarına keyif katan ve dünya genelinde tanınan, saygı duyulan yüzlerce sağlıklı, lezzetli yiyecek ve içecek üretmeye devam ediyor.
Çalışmak İçin Harika Bir Yer ödülünü değerlendiren PepsiCo'nun Başkan Yardımcısı ve İK'dan Sorumlu Başkanı Cynthia Trudell, "Çalışanlarımızın başarılı olmasını sağlayan bir işyerine sahip olmak, Yetenek Sürdürülebilirliği vizyonumuz ve şirket olarak hareket etme becerimiz açısından son derece önemli" dedi. Trudell ayrıca, "PepsiCo tüm dünyadaki çalışanlarına kendilerini geliştirme ve en iyi şekilde performanslarını gösterebilme fırsatını sağlayarak farklı yetenekleri bünyesinde barındırma konusunda kararlıdır" dedi.
PepsiCo'nun Yetenek Yönetimi ve Gelişiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sergio Ezama ise: "Bu ödül çok özel çünkü büyük ölçüde çalışanlarımızın PepsiCo'yu nasıl gördüğüne dayanıyor. Bu olumlu geri bildirimi kutlarken bile, şirketimizi daha da iyi bir yer yapmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.
Çalışmak için en iyi şirketleri seçerken PepsiCo'nun başarılı IK politikaları ve uygulamalarının yanı sıra çalışanlardan gelen geri bildirimleri de dikkate alan enstitünün çok uluslu şirketler sıralamasında yer alabilmek için, şirketlerin daha öncesinde beş farklı Çalışmak İçin En İyi Şirket listesinde yer almış olması gerekiyor. PepsiCo, 2012 yılında Fransa, İrlanda, İtalya, Meksika, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri ve Uruguay'da "Çalışmak İçin En İyi Şirket" seçilmişti.
(ÖK-ÖK-E)

30.11.2012 14:36:59 TSI

Editör: Wan Haber