İstanbul Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, KKTC İskele Belediyesi'nin davetlisi olarak bir dizi ziyaret ve görüşme çerçevesinde Kıbrıs'a geldi. Pendik Belediyesi ile KKTC İskele Belediyesi aralarında imzaladıkları antlaşma ile kardeş belediye oldular.
KKTC'nin İskele Belediyesi ile Pendik Belediyesini kardeş belediyeler yapan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin bu gelişmeleri şöyle ifade etti:
"Tabi bizim iskele belediyesi ile yılardır süren başta kültürel konular olmak üzere çok sahada işbirliğimiz mevcut, başarılı işbirlikleri de yapıyoruz. Özelikle uluslararası festivaller çerçevesinde her iki belediyeninde çok başarılı işleri var.
Bugün bu ziyaretimizde bunu resmi kardeşlik protokoline dönüştürdük, bu elbette önümüzdeki süreçte çok daha olumlu ve başrarılı işlerin işbirliklerin oluşmasını sağlayacaktır.
Belediyeler elbette kendi bölgelerinin ihtiyaçlarına odaklı çalışmalar yaparlar ama farklı bölgelerdeki tecrüberlerden de her çalışmada yeni şeyler öğrenirler. Bu süreçte Kıbrıs'ı da ziyaret etmiş olduk. Kıbrıs'ın güzelliklerini görme imkânı bulduk. Tabi İstanbul'un en soğuk ve en yağışlı zamanlarında burası günlük güneşlik oldukça ılıman bir zamanda geldik. Özelikle coğrafyası çok güzel yemyeşillik bir ortam, şehirleşmesi de İstanbul karmaşasına göre çok daha güzel, daha seyrek yapıların olduğu daha düzenli daha planlı olan bir yapı var. Ümit ediyorum ki, Kıbrıs'da yeni yapılan yatırımlarla beraber Kıbrıs'ın geleceği çok daha parlak olacak. Kıbrıs halkının çok daha refah içerisinde huzur içerisinde yaşayacağını umut ediyorum.
Bütün Türkiye'deki başta hükümetimiz olmak üzere tüm kurumlar, Kıbrıs'ın başarısı için Kıbrıs'taki hükümetimizle tüm kuruluşlarla el birliği içerisinde yoğun bir çaba harcıyoruz. Bu günlerde Marmara Belediyeler Birliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de buradaydı. Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile ortak çalışmalar için buralardaydı. Şimdi biz de İskele Belediyemizle beraber hem işbirliği imkanları içerisinde birbirimizden istifade edeceğimiz noktaları değerlendireceğiz, hem de Kıbrıs'ın başarısı Kıbrıs halkının refahı huzuru için de birlikte çalışmalar yapacağız."
(MG-CTŞ-D)

27.01.2013 11:31:00 TSI

Editör: Wan Haber