Adana'da dün vefat eden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) kurucu üyelerinden, sürekli sarı basın kartı sahibi eski milli sporcu Aytaç Pekkoçak'ın cenazesi toprağa verildi.
Geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybeden Aytaç Pekkoçak için ilk önce Atatürk Yüzme Havuzu'nda tören düzenlendi. Pekkoçak'ın cenazesi daha sonra kurucuları arasında yeraldığı Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önüne getirildi.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, yaptığı konuşmada nüktedanlığı, hoş sohbeti ve sevecenliği ile gönüllerde taht kuran Aytaç Pekkoçak'ın sporcu yönüne de işaret etti.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Aytaç Pekkoçak'ın Adana sporuna ve basınına büyük katkı sağladığını belirterek, adını yaşatacaklarını söyledi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise konuşmasında, Aytaç Pekkoçak'ın yakından tanıma fırsatı bulmadığını ancak gerek cenaze törenine katılanlar ve gerekse de yakın çevresinden aldığı izlenimlere göre çok önemli bir değer olduğunu söyledi. Vali Coş, "Biliyoruz ki; hepimiz faniyiz. Elbet bir gün gelecek bizler de bu dünyadan göçeceğiz. Önemli olan bu kubbede hoş bir seda bırakmak ve arkamızdan bizi rahmetle anacak insanlara sahip olmaktır. Her fani mutlaka bir gün ölümü tadacak. Ben öncelikle merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, basın camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
Yüzme ve Sutopu'nda önemli başarılara imza atan Adana takımlarında yeralan milli sporcu, gazeteci Aytaç Pekkoçak'ın cenazesi daha sonra Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.
(ADN-Y)

16.01.2013 14:43:59 TSI

Editör: Wan Haber