Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü'nce çiftçilere yönelik hibe destekleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Pazarlar Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen toplantıda sunum yapan uzmanlar, bölge ekonomisinin bel kemiğini oluşturan büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, besi hayvancılığı, tavuk ve hindi çiftlikleri, süt işleme tesisleri, kırmızı et ile kanatlı eti işleme ve kesim tesisleri, arıcılık, tıbbi bitki yetiştiriciliği, su ürünleri, seracılık, el sanatları gibi alanlarda üreticilere önemli destekler sağlanacağını bildirdi.
İşletmelerin, 5 bin Avro'dan 3 milyon Avro'ya kadar olan yatırımlarına yüzde 50-65 oranlarında karşılıksız hibe desteği verileceğini belirten uzmanlar, et ve süt üreten işletmeler, meyve ve sebze, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik projelerin yanı sıra mevcut tesislerini büyütmek ve geliştirmek isteyen işletmelerin projelerinin destek kapsamında olduğu bilgisini veren uzmanlar, proje başvuru süresinin 15 Mart'ta sona ereceğini kaydetti.
Bilgilendirme toplantısı sonrası bilgi veren (TKDK) Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak, "Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara yüzde 50-65, tarım ve hayvancılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara ve kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır" dedi.
İl Koordinatörü İhsan Kaymak, "Tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan Pazarlar ilçemiz aynı zamanda bu sektörler açısından cazibe merkezi olabilecek konumdadır. Kurum olarak süt ve besi işletmelerine destek verdiğimiz gibi süt işleyen ve et işleyen fabrikalara da destek veriyoruz. Hedefimiz ilçelerimizin ve Kütahya ilimizin bu desteklerden azami ölçüde yararlanabilmesidir. Bu nedenle vatandaşlarımız başvuru çağrı döneminde uygun ve sürdürülebilir projelerini TKDK'ya sunmalıdırlar. TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü, başvuru sahiplerine her türlü desteği sağlayacaktır" dedi.
Toplantıya, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun, Sofular Belediye Başkanı Mehmet Ali Özdemir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak, İl Koordinatörü uzmanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çiftçiler katıldı.
(MB-EFE)

08.02.2013 23:41:56 TSI

Editör: Wan Haber