Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2012 yılı Anaç Sığır Desteklemesi kapsamında, başvuruda bulunan örgütlü hayvan sahiplerinin desteklemeye esas icmal-1 listelerinin askıya çıkarıldığı bildirildi.
Pazarlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Muhammed Pala, "Anaç Sığır" ile "Suni Tohumlamadan Doğan Buzağı" desteklemelerine müracaatta bulunan üreticilerin İlçe Müdürlüğümüzde askıya çıkartılan icmalleri kontrol etmeleri gerektiğini bildirdi.
Veteriner Sağlık Teknisyeni Pala, "15 Haziran 2012 tarih ve 28324 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan "Hayvancılık Destekleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği" gereği ödemesi yapılacak olan Anaç Sığır ve Suni Tohumlamadan Doğan Buzağı Desteklemeleri işlemleri başlamıştır. İlçe Müdürlüğümüz' de askıya çıkartılan icmallerde yanlışlık olduğunu düşünen üreticilerimiz için itiraz işlemleri, Anaç Sığır Desteklemesi için 22 Ocak 2013 salı günü başlamış olup 31 Ocak 2013 perşembe günü, Suni Tohumlamadan Doğan Buzağı Desteklemesi için de 23 Ocak 2013 Çarşamba günü başlamış olup 1 Şubat 2013 Cuma günü sona erecektir. Söz konusu tarihler arasında yetiştiricilerimizin dilekçe ile Müdürlüğümüz' e başvurmaları halinde kayıtları incelenecek ve gerekli işlemler gerçekleştirilecektir. Yetiştiricilerimizin mağdur olmamaları amacı ile desteklemeler ile ilgili duyuruların yapılması sağlanmıştır. İtiraz kapsamında İlçe Müdürlüğümüzde askıda bulunan anaç sığır ve suni tohumlamadan doğan buzağı desteklemeleri listelerini kontrol eden yetiştiricilerimizden itirazda bulunmak isteyenlere ne yapmaları gerektiği konusunda yardımcı olmaktayız. İtiraz süresi içinde kayıtlarında yanlışlık bulunan ve düzeltme yapılabilecek olan yetiştiricilerimizden dilekçe ile başvuruda bulunanların kayıtlarında düzeltmeler yapılacaktır" dedi.
(MB-EFE)

25.01.2013 11:43:04 TSI

Editör: Wan Haber