Kütahya'nın Pazarlar İlçesine İller Bankası Kredisi ile Afet Koordinasyon Merkezi(PAKOM) yapılıyor.
Pazarlar ilçesinde Afet Koordinasyon Merkezini inşa edeceklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Torun, Afet Koordinasyon Merkezi için İller Bankası yöneticileri ile görüşmeleri tamamladıklarını ve kredinin onaylandığını açıkladı.
Başkan Torun, "İlçemizin geleceği için büyük bir yatırım yapıyoruz. Pazarlar Afet Koordinasyon Merkezi Turgut Özal Mahallesindeki festival alanına inşa edilecek. İlk olarak biz proje üzerinde yoğun bir şekilde çalıştık. Daha sonra projemizi İller Bankası yöneticilerine anlattık ve İller Bankası'ndan kredi talep ettik. İller Bankası tarafından kredimiz onayladı. İller Bankası'na ve değerli yöneticilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Artık şimdi çalışmaları daha da hızlandıracağız. Afet Koordinasyon Merkezini çok yakın bir zamanda ihaleye çıkacağız" dedi.
Pazarlar'ın deprem bölgesinde yer aldığını, afet sonrasında yapılabilecek her türlü tedbiri almaya çalıştıklarını ve bundan sonra da yatırımlara devam edeceklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Ahmet Torun, "İlçemiz deprem bölgesinde yer almaktadır. Deprem ve diğer afetlerini olmasını engelleme şansına sahip değiliz. Ama afet sonrası yapılacak çalışmalarla insanlarımızın yaşantısına katkı sağlamak istiyoruz. Bu sebeple ilçemizde Afet Koordinasyon Merkezini (PAKOM) yapmak için uzun zamandır çalışıyoruz. Bu proje iller bankası kredisi ile yapılan Türkiye'nin ilk projesidir. Yapacağımız Afet Koordinasyon merkezini çok amaçlı olarak kullanacağız. Biz bütün yatırımlarımızı geleceği düşünerek yapıyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
(MB-EFE)

11.12.2012 16:09:52 TSI

Editör: Wan Haber