Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Konya Pazarcılar Odası tarafından pazarcı esnafına, 'Yeni Hal Yasası ve Pazar Yerleri' ile ilgili yönetmelik konusunda bilgilendirilme toplantısı yapıldı.
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda yapılan programda katılımcılar, konusunda uzman kişilerce hijyen, iletişim ve empati konularında bilgilendirildi.
Konya Pazarcılar Odası Başkanı Tahsin Öz, yeni yönetmelik ile pazarcılarında bir esnaf sıfatı kazandığını dile getirerek, toplantı için Selçuklu Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Türkiye Sebzeciler-Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Mehmet Çakman yaptığı konuşmada, pazarcı esnafından da bir ricada bulunarak, "Bugün çıkmış olan yönetmelikle zabıta teşkilatının uygulama safhasında yapılan her düzenleme sizin geleceğiniz, sizin ekmeğinizin, rızkınızın artması içindir. Büyük marketlerle rekabet edebilmemiz için gerekli olan düzenli pazar yerlerinin oluşması bu yönetmeliğe bağlı. Bu yönetmeliğinde işlev kazanabilmesi için sizin, ilgili belediye yetkililerinin vermiş olduğu şartlara uymanız lazım. Biz başka türlü büyük marketlerle rekabet edemeyiz" dedi.
Türkiye'nin birçok yerinde marketlerin, kamuya ait kaldırımları işgal ettiği söyleyen Başkan Çakman, Selçuklu'da bu yönde hiçbir olumsuzluk görmediğini kaydetti.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ahmet Kürşat Ersöz, yeni yönetmelikle birlikte meydana gelecek uygulamaların, pazarcı esnafını nasıl etkileyeceği hakkında açıklamalarda bulundu. SÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr Süleyman Karaçor'un iletişim, halkla İlişkiler ve empati konulu sunumunun ardından, İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen Ziraat Mühendisi İbrahim Keskin'in sağlık ve hijyen ile ilgili sunumuyla bilgilendirme toplantısı sona erdi.
(İP-Y)

23.12.2012 12:59:42 TSI

Editör: Wan Haber