Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban, Mıks (Bahçesaray) ve Şax (Çatak) ilçelerininin ardından bugün de Payizava (Gürpınar) ve Xoşap (Hoşap) ilçelerini ziyaret etti. Burada konuşan Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, AKP'nin mağduriyet siyaseti yapıtığını söyleyerek, "Herkes seçim çalışmaları yapabilir ama ahlaklı bir şekilde. Ahlaksızca yapılan hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz" dedi.

galeri.PNG


Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban seçim çalışmalarını hız kesmeden devam ederek sürdürüyor. Kaya ve Çoban Mıks (Bahçesaray) ve Şax (Çatak) ilçelerininin ardından bugünde Payizava (Gürpınar) ve Xoşap (Hoşap) ilçelerini ziyaret etti.

Esnafı ziyaret ettiler
Kalabalık ve coşkulu bir kitle tarafından karşılanan Kaya ve Çoban burada halk ile bir araya geldi. İlçe binasında bir süre kalan Kaya ve Çoban daha sonra BDP Payizava Eş Başkan adayları Yıldız Çetin, Zeki Yıldız ve BDP ilçe yöneticileri ile birlikte ilçe merkezinde bulunan esnafların tamamını gezdi. Yapılan esnaf ziyaretlerinde yoğun ilgi ile karşılanan Kaya ve Çoban burada bulunan esnaflara "Adaylarımızı size, sizi de Allah’a emanet ediyoruz" dedi. Kaya ve Çoban’a gezi boyunca eşlik eden yüzlerce ilçe halkı ise ziyaret bitene kadar sık sık slogan ve alkış çalarak eşlik etti.

 

Çoban: Biz kazanmazsak zulüm edenler kazanacak
Tamamlanan esnaf gezisinin ardından Kaya ve Çoban BDP İlçe binasına giderek burada yüzlerce kişinin ve muhtarlarında katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda ilk olarak konuşan Eş Başkan adayı Hatice Çoban "Allah bize yardım etti, biz bize yardım etmedik. Peki, biz çalışmazsak o zaman kim kazanacak? Zulüm eden kazanacak, çalanlar kazanacak, yalan söyleyenler kazanacak" diyen Çoban "Bizler birbirimize güveneceğiz Allah’a inanacağız, çalışacağız ve başarılı olacağız’’ dedi. Çoban Kürdistan da yapılan 17 bin failli meçhulün sebebinin Kürtlerin olmadığını, yakılan 4 bin köyün sebebinin Kürtlerin olmadığının, tek sebebinin sistem olduğunu söyleyerek "Karşımızda seçime giren sistemdir. Sistemin yanında olan Kürdün katilinin yangınına destek vermiş olmuyor mu?  Destek vermekte bir suç değil mi? Ben susarsam, evimde oturursam, seçimde sisteme destek verirsem sitemin yaptıklarını onaylıyorum demektir" dedi.


Çoban: Bu süreç Sayın Öcalan’ın başarısıdır
Sadece seçimlerde seçimleri kazanmak için yollarda olmadıkladıklarını, Kürdistan da Demokratik Özerklik modelini oluşturmak için yollarda olduklarını belirten Çoban, "Biz kararlıyız, güveniyoruz ve inanıyoruz. Biz yalancı değiliz biz çalan çırpan değiliz. Biz Kürt hareketi olarak söylediklerimizi bir bir yerine getiren bir hareketiz. Hükümeti masaya getirebilmişsek, Sayın Öcalan’ı muhatap durumuna getirebilmişsek bu başarı Sayın Öcalan’ın başarısı ve Kürt hareketinin sizlerinden aldığı destek ile gerçekleşti" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Kaya: Payizava 2011 seçimlerinde sessizliğini bozdu
Daha sonra konuşan Kaya "Eskiden en sessiz ilçelerimizdendi Gürpınar ancak 2011 seçimlerinde Başkale’den sonra en başarılı ilçemiz oldu. Yüzde 64 oy aldık yani sessizliğiniz hayıra elametti" diyerek konuşmasına başladı. Gürpınar'ın genişlik olarak 22 ilden daha büyük olduğunu aktaran Kaya, seçimlerin kendileri için referandum niteliğinde olduğunu bu nedenle herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Kaya, "Bizim için referandum niteliğinde olan seçimlerde Gürpınar bizim için çok önemlidir. Biz buraya yüzde 36 oranında oy vermeyenlerin oyunu almaya geldik. Yani her birimiz bize oy vermeyen partimize gelmeyenleri içimize katarak oylarını almayı hedeflemeliyiz’’ dedi.

galeri.PNG

Kaya: İlkesi olmayanlar siyaset yapamazlar
Belediyecilik anlayışlarının ve sistemlerinin şeffaflık, dürüstlük ve halk ile birlikte yürütmek olduğunu söyleyen Kaya "2009’da iktidara oldukları dönemde yapılan tüm yolsuzluklarını tek tek çıkardık. Belediyenin Mavi Kent şirketinde 52 trilyon para ihale yapılmadan, ilanı olmadan, hak edişi olmadan nasıl olur da verilir’’ diyen Kaya geçen dönemde her türlü yolsuzlukluğun yapıldığını söyledi. Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü "İlkesi ve esası olanlar ilkeli, esaslı ve etik olurlar ama ilkesi, esassı olmayanlar sadece iki ay konuşur daha sonra geldiklerinde kimse ile konuşmaz ve kimseye gidene kadar hesap vermezler. Biz Van'ı Newroz ülkesi yapacağız ve büyük hizmetler getireceğiz diyen AKP'li vekil 20 milyar dolar yatırım yapacağız diyordu. Tabi buna kendiside inanmıyordu.  Bizi de cahil yerine sokuyordu. Ama ben ve partili hiçbir arkadaşımız yapamayacağımız bir şeye yaparız demeyiz"

 

"AKP mağduriyet siyaseti yapıyor"
AKP'nin mağduriyet siyaseti yapıtığını söyleyen Kaya, "Camlarımızı kırıyorlar diyorlar ama kurşun sıkılan canlardan söz etmiyorlar. Zeki, Ramazan,Yıldırım Ayhan, Şabaniye mahallesinde öldürülen kadın, bunların hepsi AKP kurşunları ile katl edildi. Hatta cenazelerine bile tahammül edilmedi. Ayhan Yıldırım'ın cenaze töreninde mezarlık atılan gaz bombaları ile ateşe verildi. Bir tek milletvekilleri bir açıklama yapmadı. Ama biz her zaman diyoruz; bir esnafımıza zarar gelirse o bizim zararımızdır. Bir insanımızın kafası kırılırsa o kırılan bizim kafamızdır. Bizim hakkımızda iftiralar atarak resimler dağıttılar, kendileri de kabul etti. Nerden getirdikleri belli olmayan resimleri broşür yaparak imzasız bir şekilde dağıttılar. Herkes seçim çalışmaları yapabilir ama ahlaklı bir şekilde. Ahlaksızca yapılan hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz" dedi.

 

Kaya,Çoban ve beraberindekiler daha sonra kalabalık bir araç konvuyu ile Xoşab’a giderek buradaki esnaf ve halk ile de bir araya geldi.Tamamlanan ziyaretlerin ardından Kaya ve Çoban ilçeden zılgıtlar ile uğurlandı.

galeri.PNG

 

Editör: Wan Haber