Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Cihat Alçiçek, Monako Prensi II. Albert tarafından Monaco İnsanlık Paleontoloji Enstitüsü ödülünü aldı.
İnsanın atası olarak bilinen 'Homo Erectus' kafatası fosilini bulan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Cihat Alçiçek, Monaco İnsanlık Paleontoloji Enstitüsü tarafından ödüllendirildi. Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA) tarafından 'Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı' olma başarısı da bulunan Alçiçek'e ödülünü Monaco Prensi II. Albert verdi.
Honaz ilçesine bağlı Kaklık beldesindeki mermer ocakları yakınlarında 10 yıl önce bir araştırma yapan Doç. Dr. Alçiçek, bulduğu fosilin insanın atası olarak bilinen 500 bin yıllık Homo Erectus olduğu, tüberküloz mikrobunun atasını ortaya çıkarması ve ilk insanların dünyaya dağılışı konusunda önemli bilgiler vermesi nedeniyle tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Monaco Prensi III. Rainier'in kurduğu ve alanında dünyanın sayılı kurumlarından olan Monaco İnsanlık Paleontoloji Enstitüsü insanlığın tarih öncesi Anadolu'daki yayılışı ve yaşam tarzına katkılarından dolayı Doç. Dr. Alçiçek'i ödüle layık gördü.
Alçiçek, Türkiye'nin Fransa Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun da katıldığı törende ödülünü Monaco Devlet Başkanı Prens II. Albert'in elinden aldı.
(EV-SK-Y)

17.12.2012 13:49:57 TSI

Editör: Wan Haber