Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan 'Hayata Pas Ver' projesine Pamukkale Üniversitesi bilimsel olarak destek verecek.
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kılıç ve öğretim üyeleri katıldı. 'Hayata Pas Ver' projesi hakkında bilgiler veren Emniyet Müdürü Zeki Bulut, sosyal bir proje düzenlediklerini ve birçok kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörden destek aldıklarını kaydetti. Bulut, "Bu proje bir futbol turnuvası ama futbol bahane olacak. Maddi durumu iyi olmayan 220 çocuk ile 20 takım oluşturacağız. Haftanın iki günü maçlar oynanacak, kalan günlerde ise öğrenci ve aileleri her yönüyle ele alınacak. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi ile bilimsel bir çalışma yapmak istiyoruz. O nedenle bugün burada bulunuyoruz" dedi.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, 'Hayata Pas Ver' projesini 3 ay boyunca bilimsel olarak ele alacaklarını belirterek, "Bu projeyle 10 15 yaş arası öğrenciler başta olmak üzere, aileleri, okul hayatı ve birçok ortamda değişiklikleri sosyoloji ve psikoloji alanında araştıracağız. Toplumun şekillenmesi anlamında örnek bir çalışma olacağını düşünüyorum" dedi.
(EV-SK-Y)

18.01.2013 14:38:56 TSI

Editör: Wan Haber