-Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriot hava savunma sistemlerinin kurulumunu yapacak ve kullanacak olan Alman ve Hollanda askerlerinden oluşan 50 kişilik ekip, füze rampalarından önce İskenderun'a geldi.
Dün gece saat 03.00'te karayolu ile Adana'dan İskenderun'a gelen Alman ve Hollandalı askerlerden oluşan 50 kişilik ekip otele yerleştirildi. Akşam saatlerinde Adana'dan hareket etmeleri beklenen ekip, güvenlik gerekçesiyle gece geç saatlerde çıkış yaparak İskenderun'a ulaştı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı otelde kalan askerler, yazlık kıyafetleri ile dikkat çektiler. Sivil polislerin nezaretinde İskenderun çarşısına çıkarak yemek yiyen askerlerin bugün ve yarın otelde kalacakları, daha sonra İskenderun Limanı'na gelecek olan gemilerde görev alacakları öğrenildi. Bugün ve yarın gelecek olan askerlerle sayıları 200'ü bulacağı bildirilen ekibin bir kısmı İskenderun Limanı'nda gemilerin yanaşacağı rıhtımlarda incelemelere başladı.
Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'a kurulacak Patriot füzelerinin yüklü olduğu gemilerin ise pazartesi günü İskenderun Limanı'na geleceği açıklandı.
(AHS-AKL-CC-Y)

19.01.2013 12:40:50 TSI

Editör: Wan Haber