Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patrıot füze rampalarını taşıyan yaklaşık 100 araçlık konvoy Kahramanmaraş'a gelerek Gazi Kışlası'na giriş yaptı.
Gemiyle İskenderun'a gelen patrıotlar, buradan kamyonlara yüklenerek Kahramanmaraş'a doğru hareket etti. Minibüs ve askeri araçlarında yer aldığı konvoyun geçtiği tüm noktalarda jandarma, polis ve polis özel harekat ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Bunun yanı sıra konvoya hava kararana kadar 2 de askeri helikopter refakat etti.
Saat 19.00 sıralarında kente giren konvoyun geçişi sırasında da üst düzey güvenlik önlemi alındı. Konvoyun şehir içinden geçtiği tüm noktalarda trafik akışı durdurularak, konvoyun içerisine araç girişi yaptırılmadı. Konvoy daha sonra kent trafiğinin yoğun olmadığı bir yoldan, Gazi Kışlası'na getirildi. Konvoy kışlanın Ahir Dağı eteklerinde bulunan Pınarbaşı mevkiiinden kışlaya giriş yaptı.
Patrıot füze rampalarının önümüzdeki günlerde kurulumunun tamamlanması bekleniyor. Suriye tehdidine karşı kurulan patrıot füze rampalarının Türkiye ve NATO arasındaki anlaşma çerçevesinde 1 yıl ülkede kalması planlanıyor.
(YUT-Eİ-Y)

21.01.2013 19:46:53 TSI

Editör: Wan Haber