İzmir'de eylem yapan sivil toplum örgütlerinden oluşan grup, Patriot füzelerinin kaldırılması ve NATO üslerinin kapatılması talebiyle Belçika konsolosluğuna yürüdü. Gruba CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da eşlik etti.
Türkiye Komünist Partisi (TKP), Özgürlük ve Demokrasi Partisi, KESK İzmir Şubeler Platformu, DİSK Ege Bölgesi Temsilciliği, TMMOB İzmir İl Koordinasyonu ve İzmir Tabip Odası'ndan oluşan grup, Konak eski Sümerbank önünde toplandı. Ellerinde bayrak, döviz ve pankartlarla "Yaşasın sosyalizm", "katil ABD Ortadoğu'dan defol" sloganları atarak Belçika konsolosluğu önüne yürüyen gruba CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da eşlik etti. Burada grup adına basın açıklamasını gerçekleştiren Veli Altınok, NATO'ya ve Patriot füzelerine hayır demek için geldiklerini belirterek, "Gaziantep'te gerçekleşecek mitingimizi yasaklama kararına elbette şaşırmamak gerekir. Onlar kendilerine yakışanı yaptı. Bizlerde elbette yasağa ve baskılara rağmen bugün kendimize ve tarihimize yakışanı yapıyoruz" dedi.
Altınok, memleketin dört bir yanının üslerle, NATO askerleriyle ve füzelerle dolduğunu iddia etti. Altınok, "savaş çığlıkları atanlara karşı, halkların geleceğine kendilerinin karar vermesi için, halkların kardeşliğinin bu topraklardan sökülüp atılmaması için sorumluluk alma zamanı" olduğunu söyledi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
(BK-HO-Y)

20.01.2013 17:37:44 TSI

Editör: Wan Haber