Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından Yerli Malı Haftası nedeniyle bir kutlama programı yapıldı.
Düzenlenen programa Okul Müdürü Nuri Ceyhan, okul yönetimi, veliler ve öğrenciler katıldı. Evlerinden getirdikleri yiyeceklerle Yerli Malı Haftası'nı coşkuyla kutlayan minik öğrenciler, yerli ürünlerden yiyerek yerli malı tüketimine dikkat çekti. Okudukları şiirlerle yerli malı tüketiminin önemine işaret eden öğrenciler, büyüklerine yerli malı tüketmeleri konusunda çağrıda bulundu.
Burada bir konuşma yapan Okul Müdürü Nuri Ceyhan, öğrencilerin evlerinde hazırlayarak getirdiği yerli ürünleri arkadaşları ile paylaşmasının renkli görüntülere sahne olduğunu söyledi. Ceylan, "Sağlık açısından endişe duyulan yabancı gıdaların revaçta olduğu günümüzde, yerli malı kullanmak hem sağlık hem de ekonomik açıdan büyük önem arz etmektedir. Hem eğiten hem de çocukların eğlenerek güzel vakit geçirmesine vesile olan bu hafta, çocuklarda paylaşma ve yardımlaşma duygusunu da geliştirmektedir. Öğrenciler evlerinden getirdikleri yemek, pasta, meyve ve kuru yemiş gibi gıda ürünlerini arkadaşlarıyla paylaşarak, keyifli bir gün geçirdiler" dedi.
Birinci sınıf öğrencilerinden Mert Yavuz ise, çok eğlendiklerini ve evden getirdikleri yiyecekleri arkadaşlarıyla beraber yediklerini söyledi.
(MSA-Y)

18.12.2012 12:09:30 TSI

Editör: Wan Haber