Ağrı'nın Patnos ilçesinde yolu kardan kapanan Armutlu köyünde, prostat kanseri olan Tahsin Batır (80) adlı hasta, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Patnos Özel İdare Müdürü Gündoğdu Kısa, 112 Acil Servis birimine gelen bir ihbarın kendilerine bildirilmesi üzerine, ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki köye kepçe, idare aracı ile hareket ettiklerini belirtti. Yer yer kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu köye, 8 saatte zorlukla ulaştıklarını ve hastayı alarak Patnos Devlet Hastanesi'ne getirdiklerini anlatan Kısa, görevlerini başarıyla yaptıklarını belirtti.
Kısa, Patnos'ta iki günden beri yağan kar yağışı sonrası 92 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Yol açma çalışmalarında önceliği 112 Acil Servisin bildirdiği yerlere verdiklerini anlatan Patnos İlçe Özel İdaresi Müdürü Gündoğdu Kısa, ''Şuan kar yağışı ve fırtına devam ettiği için açtığımız yol bir saat sonra tekrar kapanıyor. Biz de öncelikle hastası olan bölgelerin yolunu açıp hatalarımızı kurtarıyoruz''diye konuştu.
Öte yandan Patnos'ta ilçe merkezi ve köylerde eğitim bir gün süreyle tatil edildi.
(FY-MET-Y)

10.01.2013 12:21:29 TSI

Editör: Wan Haber