Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Dutlu köyünde özel bir firmanın dağda dinamit patlatması sonucu enerji hatları zarar görünce köylüler 3 gündür karanlıkta kaldı.
Köy yakınlarındaki şantiyeden mucur çeken özel bir firmanın dağda dinamit patlatması sonucu köye enerji akımı sağlayan direkler devrildi. Köyde birçok ev patlamalardan dolayı hasar görürken, enerji hatlarında da önemli ölçüde hasar oluştu. Köyde bulunan Hakkı Özmen'e ait ev, kiler ve yakacak deposu patlama sonrası yıkılırken, Servet Duran, Selami Ösna ve İbrahim Narşab'a ait evlerde çatlamalar meydana geldi. Köylüler patlamanın şiddetinin çok fazla olduğunu belirterek, 3 gündür karanlıkta kaldıklarını dile getirdiler.
Enerji kesintisinin en fazla mağdur ettiği kişi ise diyaliz hastası Hüseyin Yüksel oldu. Yatağının elektrikle şiştiğini söyleyen Yüksel, elektrik olmayınca yatağının havasının boşaldığını, yanlarının yara olduğunu belirtti.
Toplanan köylüler, mucur sahasına giderek çalışmaların durdurulmasını istediler. Şirket yetkilileriyle görüşmek için saatlerce bekleyen köylüler, soğuktan korunmak için ateş yaktılar. Saatlerce şirket önünde bekleyen köylüler şirket yetkilileriyle görüşemezken, bölgeye gelen jandarma ekipleri ile köye çıkarak, evlerindeki hasarları gösterip rapor tutulmasını istediler.
(DMA-AT-CC-Y)

08.12.2012 11:50:21 TSI

Editör: Wan Haber