İzmir'de, deniz malzemelerinin satıldığı işletmede meydana gelen oksijen tüpünün patlamasına ilişkin, ekipler tarafından olay yerinde toplanan deliller, ilgili laboratuvarlara gönderilerek incelemeye alındı.
Dün akşam, saat 18.00'de Kemeraltı Çarşısı'nda deniz ürünlerinin satıldığı iş yerindeki patlamaya ilişkin, ekiplerin olay yerindeki incelemelerini tamamladığı öğrenildi. Patlamanın nedeninin aydınlatılması için, iş yeri ve çevresinden toplanan delillerin, kriminal ve bomba uzmanları ekiplerince incelenmek üzere laboratuvara gönderildiği bilgisi edinildi. Ayrıca, sabah saatlerinde deniz polislerinin de olay yerinde yaptığı incelemelerde, dalış tüplerini doldurmaya yarayan hava kaynağının parçalarının da emniyet birimlerince inceleme altına alındığı öğrenildi.
Öte yandan, çevre esnafının iddialarına göre, patlamanın tüpten tüpe yapılan dolum sırasında ya da dalış tüpünün eskimiş olabileceği ihtimalinin, yetkililerce de ihtimaller arasında bulundurulduğu öğrenildi.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMLARI
Bu arada, olayda yaralanan iş yeri sahibi Nejat Coşkun ile yeğeni Aynur Coşkun'un, hastanedeki tedavilerine devam ediliyor. Profesyonel dalgıç olan Nejat Coşkun'un bacaklarında önemli yanıklar olduğu ve sağlık durumunun geçireceği operasyonlar sonrasında netlik kazanacağı belirtildi.
(AH-SO-Y)

19.02.2013 15:17:16 TSI

Editör: Wan Haber