Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısında bomba yülü aracın patlatılması sonucu hayatını kaybeden 14 kişiden 4 Türk vatandaşının cenazesi, Reyhanlı'da toprağa verildi.
Patlamada hayatını kaybeden 14 kişiden kimliği belirlenen ve Türk oldukları tespit edilen Ali Sille, Hasan Dağ İbrahim Yalçınkaya ve Ahmet Taş'ın cenazeleri sabah erken saatlerde Reyhanlı Devlet Hastanesi morgundan ailelerine teslim edildi. Cenazelerden Ali Sille, Hasan Dağ ve Ahmet Taş'ın (36) cenazeleri Reyhanlı Asri Mezarlığında İbrahim Yalçınkaya'nın (14) cenazesi ise Konut Köyü'nde toprağa verildi.
Taksi şoförü Ahmet Taş, sınır kapısına gelen Suriyeli müşterileri Reyhanlı'ya getirmek için orada olduğu sırada patlamada yaşamını yitirdi. Taş'ın cenazesi, Çarşamba Pazarındaki evine getirilerek buradaki helallikten sonra Fatma Bahadırlı Camisine götürülerek cenaze namazı kılındı. Cenaze Daha sonra bir kamyonetin arkasına konularak asri mezarlığa getirildi.
Ahmet Taş'ın cenazesi toprağa verilirken eşi Mutlu çocukları Zekeriya, Ali Ekber ve Şefika "Gitme baba" diyerek sinir krizleri geçirdiler. Yakınları 11 yaşındaki Zekeriya Taş'ı sakinleştirmede güçlük çektiler.
Patlamada hayatı kaybeden Ali Sille'nin Suriyelilere götürülen insani yardım malzemelerini taşıma işlerinde çalıştığını belirten akrabası Zekeriya Yeter, "Patlama anında bende oradaydım, sınıra beraber gitmiştik. Ben ambulanstaki bir hamile kadına yardım ederken çok güçlü patlama meydana geldi. Akrabam Ali Sille'nin başından ağır yaralandığını gördüğümde çılgına döndüm. Bu yapılan saldırı insanlık dışıdır" dedi.
(AHS-YHY-Y)

12.02.2013 12:34:16 TSI

Editör: Wan Haber