Konya'da bulunan Patani Birleşik Özgürlük Hareketi Dışişleri Koordinatörü Arif Muhtar, Türkiye'nin Arakan Müslümanlarına olduğu gibi Tayland zulmü altında yaşayan Patani halkına sahip çıkmasını beklediklerini ifade etti.
Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH-Ayder Konya Şube Başkanı Hidayet Yılmaz, "Osmanlı'dan, Sultan Abdülhamid'den bize kalan kardeşlerimizle dostluğumuzu bizler devam ettiriyoruz. Oradaki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.
Tayland'a bağlı özerk bir bölge olan Patani halkının Tayland zulmü altında yaşadığını belirten Patani Birleşik Özgürlük Hareketi Dışişleri Koordinatörü Arif Muhtar ise, "Aktif olarak yaklaşık 200 senedir bu zulüm sürüyor. Bu zulüm altında yaşıyoruz. Patani, Osmanlı'dan ayrılan bir parçadır aslında. O süreçle beraber o zulüm ve bu işkence başladı. Patani'deki konu sadece yetimlerden ibaret değil. Arakan'daki Müslümanların sorunu özellikle Türk hükümetinin, başbakanın ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun özel ilgisinden dolayı dünya gündeme taşındı, önemsendi. Fakat aynı ilgiyi Patani için söyleyemeyiz" dedi.
Aralık ayında Patani bölgesinde bir kafede hükümet militanları tarafından 1'i çocuk 6 kişinin öldürüldüğünü de kaydeden Muhtar, "Orada kimsenin umudu, adalet arama şansı yok. Bundan dolayı kimse niye böyle bir şey oldu diye hakkını arayamıyor. Biz inanıyoruz ki Türkiye Arakan'daki Müslümanlar gibi bize de sahip çıkacak. Bu problemi zaman içerisinde çözeceğine inancımız tamdır. Şu anda maalesef sadece Patani'de, İHH ve İHH'nın partner kuruluşları Ayder gibi kuruluşları var. Şu anda halihazırda 100 tane yetimi destekleyen Ayder var. Bu yapılan güzel çalışmadan dolayı Ayder nazarında bütün Konya halkına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
(AH-FM-ÖZ-Y)

22.12.2012 17:47:50 TSI

Editör: Wan Haber